BEAUTY BODY: Tips om je te ontharen en je lichaam klaar te maken voor de zomer!

Legs2

Tijd om ons te ontdoen van alle haren, op onze benen, onder onze oksels en tijd om te denken aan onze bikinilijn. Want met de zomer, komt ook de tijd voor bikini’s. Think about tanning and swimming pools! Hier wat tips.

Scheren
In dit artikel bespreek ik twee manieren om te ontharen. Scheren en met lichtflitsen. Ikzelf heb lichtflitsen nog nooit uitgeprobeerd en ben vooral een grote fan van scheren (voor zover je daar een fan van kan zijn). Eerst een aantal tips om ervoor te zorgen dat je na het scheren lekker ‘smooth’ bent en geen last hebt van ingegroeide haartjes. Ingegroeide haartjes kunnen irritatiebultjes opleveren. En dat willen we natuurlijk niet!

Voor het scheren, vergeet dan niet te scrubben of een peeling te gebruiken. Hiermee verwijder je dode huidcellen. Dit voorkomt ingegroeide haren. Ingegroeide haren ontstaan door de dode huidcellen, want die zorgen ervoor dat je haartjes naar beneden krullen en zo je huid ingroeien. Als je last hebt van krul- of kroeshaar, dan heb je nog meer kans op ingegroeide haren. Probeer een dag van te voren te scrubben. Dit geeft de huid ook kans om te herstellen.

De dag na het scrubben kun je dus beginnen met het scheren. Het werkt het handigst om te scheren onder de douche. Als je daar de gelegenheid niet voor hebt, kun je de huid van te voren vochtig maken met lauw water. Hierdoor worden de haren zachter en wordt het scheren makkelijker. Gebruik altijd een scheerschuim of scheergel bij het scheren, dit zorgt voor een beter resultaat.

Legs3

Ga je aan de slag met het scheren van je bikinilijn? Gebruik dan een scheerapparaat speciaal bedoeld hiervoor. Hierdoor kun je makkelijk op moeilijk bereikbare plekken komen. Heb je daar al een tijd niet geschoren, knip dan van te voren je schaamhaar eraf met een schaar.

Er wordt vaak gezegd dat je alleen maar met de haarrichting mee kan scheren, om ingegroeide haren te voorkomen. Eerlijk gezegd heeft dat er niets mee te maken. De ene huid kan er tegen om tegen de haarrichting in te scheren, maar de andere huid weer niet. Probeer dit dus uit. Als je huid er tegen kan, dan zou ik het zeker proberen. Tegen de haarrichting in scheren, zorgt er namelijk voor dat het extra glad wordt. Wees alsjeblieft voorzichtig en probeer het gewoon uit. Oh en neem je tijd met het scheren!

Verzorg de huid na het scheren met een verzorgende olie. Vooral als je last hebt van een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt. Anders kun je last krijgen van jeuk, wat weer leidt tot irritatiebultjes. Ik gebruik zelf de verzorgende olie voor na het scheren van Etos, omdat ik snel last krijg van jeuk na het scheren.

Legs4

Lichtflitsen
Voordeel van het ontharen met lichtflitsen is dat je permanent van je haren af bent. Er zijn drie generaties bij het ontharen met lichtflitsen. Eerste generatie is met een laserstraal (die kent iedereen wel). Tweede generatie is IPL (Intense Pulsed Light) en is veiliger dan met een laser en minder krachtig. De derde generatie is VPL (Variable Pulsed Light), een iets andere manier als IPL, maar even krachtig.

Ontharen met een laser is erg gevaarlijk. Als je voor deze methode kiest, kun je het beste je laten behandelen in een speciale kliniek. Waarom is het gevaarlijk? Je huid kan verbranden door de behandeling.

IPL is dus minder gevaarlijk, maar ook minder sterk. Omdat het minder sterk is heb je van IPL meer behandelingen nodig dan bij het ontharen met een laser. Ga hiervoor ook naar een specialist. Hoe werkt IPL? Er is een lichtbundel die je haarpapillen vernietigt door middel van het zoeken naar pigment.

Legs5

VPL gaat iets anders te werk. Het licht gaat niet in één keer naar de haarpapillen, maar gaat er gedoseerd naartoe. Dat heeft iets te maken met blokpulsjes. Deze methode is totaal niet schadelijk voor je huid. En voor de getinte dames onder ons (zoals ik) is de VPL methode ook geschikt, terwijl we de andere twee methodes van ontharen met lichtflitsen niet kunnen gebruiken.

Wie weet ga ik nog eens VPL proberen. Al is ontharen met lichtflitsen wel een stuk duurder dan scheren. Voorlopig zal ik het dus houden bij het laatste. Hoe bereid jij je huid voor op de zomer door middel van ontharen?

C. ♥

Bron foto’s: We Heart It

Comments

  1. Eline says:

    handige tips :)

join the conversation

*

CommentLuv badge