BOOK REVIEW: Deal Breakers van Laura Lee

25721926

Ik kreeg de kans om Deal Breakers te lezen en die kans pakte ik met beide handen aan. Toen ik de eerste pagina’s las, dacht ik dat het boek me zou teleurstellen. Zo pakte de schrijfstijl mij niet in. Maar, beoordeel een boek nooit op basis van het eerste hoofdstuk. Wat ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan, want Deal Breakers bleek een heel mooi boek.


Underline

SAMENVATTING VAN GOODREADS

How were they supposed to know that one night would change everything?
Devyn has life all mapped out. She just needs to accomplish one more thing before graduating college and becoming a full-fledged adult — lose her virginity. And who better to assist her than her best friend, Riley?
Riley is the self-proclaimed king of fling. His college years have been filled with meaningless hookups until the one night that ruined him for all other women. The one night he spends with his best friend, Devyn. Right before he screws it all up.
Balls to the wall, baby!
Now five years later, Riley is determined to atone for his mistakes and prove that he can be the man that Devyn deserves. Little does he know that Devyn’s been keeping a secret from him all these years. A big secret. Now he has to figure out how to win back the only girl he’s ever loved while navigating the pitfalls of her unexpected revelation.
Deal Breakers is filled with lots of laughs, a sexy romance, and an overflowing swear jar.

Underline

RECENSIE

Deal Breakers is geschreven vanuit twee perspectieven, die van Riley en die van Devyn. De eerste paar hoofdstukken beschrijven de eerste vier jaar (waarin hun vriendschap groeit, op de universiteit). Dat beslaat ongeveer 35% van het boek. De rest gaat over de jaren die zich vijf jaar na de universiteit afspelen.

Ik vond het erg mooi om te zien hoe Riley zijn best doet om (van DE DAG) er een onvergetelijke dag en nacht van te maken. Zodat het speciaal genoeg is voor Devyn. Hij heeft alles gepland: gezellig een drankje doen, haar favoriete film bekijken, warme chocola. Ik smolt tijdens deze scènes, het was zo schattig. Daarna kwam de seksscène en die was juist weer heel vurig! Ook al is Devyn een echte jongensmeisje (ze houdt van sport, drinkt bier en doet aan biljart), ze blijft een onzeker meisje. Ze is erg onzeker over haar lichaam, bang dat ze niet goed genoeg is. Zo denkt ze dat Riley haar niet aantrekkelijk genoeg vindt. Na een nacht gevuld met passie realiseert ze zich hoeveel (niet-vriendschappelijke) gevoelens ze eigenlijk heeft voor Riley. Jammer genoeg heeft Riley last van bindingsangst en is die nacht de laatste keer dat ze hem ziet, spreekt en van hem hoort. Tot ze elkaar na vijf jaar ‘toevallig’ weer tegen het lijf lopen.

Wat is Devyn’s broer een schat. Je kon echt zien dat hij om zijn zus geeft en dat hij echt alles zou doen om haar te helpen en te beschermen. Ook Riley is in deze latere jaren super. Hij beseft zich dat hij een grote fout heeft gemaakt en hij wilt Devyn terug. Twee problemen: ze heeft een gigantisch geheim en een vriend. Toen Riley het geheim had ontrafeld, was hij totaal van de kaart. Ik had zoveel medelijden met hem. Hij komt gelukkig al snel over zijn woede heen en daarna gaat hij er met een uitstekende manier mee om. Het was duidelijk dat Riley en Devyn bij elkaar pasten. De enige persoon die dat nog moest inzien, was Devyn.

11903848_917272781679352_356898131183355851_n

Riley gaf haar daar alle ruimte voor, hoewel hij het er heel moeilijk mee had. Hij wilde haar en hij vond het verschrikkelijk om haar te zien met haar vriend. Toch was hij zo lief. Natuurlijk wist hij op sommige momenten niet hoe hij zich precies moest gedragen, waardoor hij op een verkeerde manier reageerde, maar hij deed zijn best. Hij was er voor Riley als ze hem nodig had en wist exact de juiste dingen te zeggen op precies het ideale moment.

Bij de liefde tussen Riley en Devyn was geen sprake van een eenvoudige friends-turn-lovers verhaal. Het was ingewikkeld, omdat ze beiden geen idee hadden hoe ze met hun gevoelens om moesten gaan. Ze hielpen zelfs hun vriendschap om zeep met al hun pogingen, maar gelukkig wisten zij elkaar terug te vinden door hun sterke connectie. Om erachter te komen of hun band ook sterk genoeg is voor een relatie moet je Deal Breakers zelf lezen.

Ik kon Deal Breakers gewoon niet wegleggen. Ik werd meteen verliefd op Riley en Devyn. Hun geestige conversaties waren vertederend. Ze hadden een voortreffelijke relatie en de vonken vlogen in het rond. En het eind is perfect! Ik was ook erg gelukkig met het feit dat Drew en Brody elk hun eigen boek krijgen. Deal Breakers behelst een prachtig en gecompliceerd liefdesverhaal en ik zit met smart te wachten op de vervolgboeken. Deal Breakers is beslist een must-read!

25721926
Deal Breakers van Laura Lee
Serie: Dealing with Love #1
Gepubliceerd op 1 september 2015
Gepubliceerd door LAN Fiction LLC
Genres: New adult, contemporary, romantiek
Ook van deze auteur: Pixie Dust, Vampires, Warlocks, And Exes ~ Oh My!, Finding Faerie
Toevoegen op Goodreads
Hartjes: ♥♥♥♥♥♥♥♥ (8/10)
Underline

Lots of love,
Michelle

join the conversation

*

CommentLuv badge