BOOKS: Hot Shade van Tamara Lush

Collage-HotShade

Ik las Hot Shade in november, dus vandaag een nogal verlate review. Maar beter laat dan nooit. Door dit boek ben ik aanraking gekomen met de fijne schrijfstijl van Tamara Lush. Het boek leest makkelijk weg en je wordt meteen in het verhaal gezogen door wat er gebeurt in het eerste hoofdstuk.

Quote-HotShade-1

Waar het boek over gaat
Het enige wat journalist Skylar Shaw wil, is hard werken om een betere baan te krijgen dan haar baantje bij de plaatselijke krant. En romantiek is wel het laatste waar ze mee bezig is. Skylar is net afgestudeerd en helemaal alleen. Haar familie is overleden, ze is totaal niet in de buurt van haar geboorteplaats en ze heeft moeite met haar carrière. Daarnaast is ze net van haar ex-vriend af, die haar mishandelde en hoeft ze niks van mannen te weten. Tot ze de rijke en mysterieuze Luca ontmoet tijdens haar werk. Ze wilt alle geheimen onthullen van deze knappe en grappige Italiaan.

Luca is al meer dan een jaar op de vlucht voor de maffia en ook hij is helemaal alleen. Hij wil er dan ook alles aan doen om de prachtige Amerikaanse te veroveren. Zolang ze maar niet achter zijn geheimen komt. Hij heeft een donker verleden en wilt dit voor iedereen verborgen houden. Al helemaal voor de prachtige journalist die te veel vragen stelt. Een aantal spannende nachten leiden uiteindelijk tot gevaarlijke dagen. Zullen Luca en Skylar veilig blijven?

Quote-HotShade-2

Wat ik van het boek vind
Het boek is geschreven in de derde persoon en vanuit drie verschillende perspectieven, alle in de verleden tijd. Ik heb het gevoel dat ik boeken geschreven in de verleden tijd het leukst vind om te lezen. De drie perspectieven zijn niet alleen van Luca en Skylar (de twee belangrijkste personages in het verhaal), maar ook van Luca’s ex Annalisa.

Je leert in het eerste hoofdstuk meteen de Italiaanse Luca kennen. Hij is op de vlucht voor de maffia. Daardoor is het belangrijk voor hem om in zijn huis te blijven, maar hij is toch behulpzaam. En als je naar de beschrijving van zijn uiterlijk kijkt, moet hij ook ongelooflijk knap zijn met zijn groen-grijze ogen en olijfkleurige huid. Daarna leer je de mooie blauwogige journalist, Skylar, kennen. Ze is vasthoudend, nieuwsgierig en ambitieus en daarnaast heeft ze ook nog eens een winnaarsmentaliteit. Ze weet hoe ze moet flirten, maar door haar relatieverleden kan ze erg onzeker zijn over zichzelf in het contact met mannen. Ze zijn beide alleen en proberen zo onafhankelijk mogelijk te zijn. Ze zijn helemaal niet op zoek naar liefde, maar toch vinden ze elkaar.

Quote-HotShade-4

Ik heb een aantal keer keihard gelachen, maar ik heb ook zeker gehuild. De tranen waren voor de verschrikkelijke dingen die Luca en Skylar meemaken. Er waren twee passages in het boek die spanning opriepen en me kippenvel gaven. Er zijn eigenlijk geen negatieve punten die ik kan bedenken over dit boek. Ik was wel af en toe geïrriteerd, omdat ik helemaal in het verhaal van Luca en Skylar zat en dat werd onderbroken door de stukjes van Annalisa. Die stukjes verteld door Annalisa minimaliseerden de spanning tijdens het spannendste stuk ook een beetje, wat jammer was.

Quote-HotShade-3

Dus…
Ik kon het boek niet wegleggen en was verdrietig toen het uit was. Niet door het einde, want dat was perfect en wonderbaarlijk. Tijdens het lezen ben ik verliefd geworden op Luca en Skylar en ik was er nog niet klaar voor om afscheid te nemen van hen. Ik dacht nog lang over hen na toen ik klaar was met het boek. Het is een goed geschreven boek met verbluffende karakterontwikkelingen en genoeg diepgang door het spannende achtergrondverhaal van Luca. Ik raad je zeker aan dit spannende romantische verhaal te lezen. Er komen wel seksscènes in voor, dus houd daar rekening mee.

Titel: Hot Shade
Auteur: Tamara Lush
Uitgever: Boroughs Publishing Group
Genre: New Adult
Publicatiedatum: september 2015
Goodreadsbol.comAmazonHartjes: ♥♥♥♥♥♥♥♥ (8/10)

Lots of love,
Michelle

join the conversation

*

CommentLuv badge