BOOKS: On Paper

OnPaper-ShaeScott

Vandaag een review van het boek On Paper, geschreven door Shae Scott. Ik kreeg het boek opgestuurd in ruil voor mijn eerlijke review via Goodreads. Ik was nog niet bekend met boeken van de schrijfster. Maar ik kan nu al verklappen dat ik na het lezen van On Paper niet kan wachten om haar twee andere boeken te verslinden.

Two strangers. One week. It was never supposed to go beyond that.
Boekennerd Quinn maakt alleen keuzes in het leven op basis van logica, maar dit verandert als ze playboy Keaton tegenkomt in San Francisco. Door hem wil ze het diepe in springen. Keaton schrijft romantische boeken, maar gelooft zelf niet dat sprookjesachtige liefde bestaat in het echte leven. De playboy ligt elke avond in bed met een andere vrouw. Dan ontmoet hij Quinn en snapt zijn obsessie voor haar niet. Toch wil hij haar laten zien dat hij meer is dan een playboy om ervoor te zorgen dat ze zonder er te veel over na te denken voor hem kiest.

Wat een leuk boek! Ik kon het gewoon niet wegleggen. Het verhaal was nog best origineel. De gedachtes van de mannelijke hoofdpersoon speelde namelijk een grote rol. En hij is ook nog een mannelijke auteur van romantische romans. De verhouding tussen seksuele passages en het verhaal was precies goed. Het verhaal draaide niet te veel om seks, maar vooral om het verhaal van Quinn en Keaton. Het einde was precies waar ik op hoopte, maar met een twist. Waar ik ook heel blij mee was, de cover. Niet standaard en je moest er echt over nadenken.

Quote-OnPaper

De twee hoofdpersonages waren goed uitgewerkt. Ik kon mezelf het best identificeren met Quinn. Ongeveer dezelde leeftijd en fase in het leven. En we delen de liefde voor lezen. Veel van haar acties en gedachten herkende ik. Ik kon me echt in haar verplaatsen. Zij was daarom mijn favoriete personage. Toch ben ik ook een beetje van Keaton gaan houden. Ook al kon ik me niet met hem identificeren, ik voelde wel met hem mee. Ik vond het wel minder dat hij zo vaak aan seks dacht wanneer hij met Quinn was. Maar het blijft een man hè. Het verhaal van Lily, Quinn’s beste vriendin, en Miles, Keaton’s broer, zou ik graag uitgewerkt in een apart boek willen zien.

Het boek voldeed zeker aan mijn verwachtingen. Ik verwachtte veel romantiek met seksuele spanning tussen de hoofdpersonages en dat is precies wat ik kreeg. Ik vond het boek nog beter dan ik van te voren had verwacht. Ik raad het boek aan voor lezers van new adult boeken. Een perfect boek als je op zoek bent naar een verhaal zonder al te veel clichés en met verschillende obstakels.

Hartjes: ♥♥♥♥♥ (5/5)

Favoriete citaten uit het boek:
“My biggest adventures tend to come from the pages of the books I read.” (Quinn)
“I didn’t believe in any of that love shit, or happily-ever-afters in real life.” (Keaton)
“I was falling for him in slow motion – with a whisper, on a ghost of a touch, in a fragment of time.” (Quinn)
“He could speak a thousand words inside of a single kiss.” (Quinn)
“[Rain] mixes with everything, wakes it up, cleanses it, gives it a new beginning.” (Quinn)
“Together, we were unexpectedly perfect.”(Keaton)

Lots of love,
Michelle

Ik las het boek in het Engels en er is helaas (nog) geen Nederlandse vertaling. Voor € 2,99 kun je On Paper als e-book aanschaffen via Amazon.

Comments

  1. Vivian says:

    Dit klinkt als een onwijs leuk boek, jammer dat-ie nog niet in het Nederlands vertaald is! Voor de prijs koop ik ‘m misschien wel, geen geld haha. O ja, en wat ontzettend leuk, dit lettertype bij de reacties! =D

join the conversation

*

CommentLuv badge