BOOKS: P.S. I Still Love You van Jenny Han

p-s-i-still-love-you-9781442426733_hr

Vorig jaar las ik To All the Boys I’ve Loved Before van Jenny Han. Ik was er zo enthousiast over dat ik meteen het vervolg wilde lezen. P.S. I Still Love You. Die was er toen helaas nog niet, maar nu gelukkig wel. P.S. I Still Love You heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Het is zo’n leuk boek. Net zo luchtig en leuk als zijn voorganger! En de cover is net ook net zo prachtig.


Underline

SAMENVATTING VAN GOODREADS

Lara Jean didn’t expect to really fall for Peter. She and Peter were just pretending. Except suddenly they weren’t. Now Lara Jean is more confused than ever. When another boy from her past returns to her life, Lara Jean’s feelings for him return too. Can a girl be in love with two boys at once?
In this charming and heartfelt sequel to the New York Times bestseller To All the Boys I’ve Loved Before, we see first love through the eyes of the unforgettable Lara Jean. Love is never easy, but maybe that’s part of what makes it so amazing.

Underline

RECENSIE

 

Ik was bang dat P.S. I Still Love You te veel van hetzelfde zou zijn en niets nieuws zou toevoegen aan het verhaal in To All the Boys I’ve Loved Before. Gelukkig was dit helemaal niet het geval. Het leukste deel uit het eerste boek, de brieven, komen ook in P.S. I Still Love You voor. De brieven die John en Lara Jean voor elkaar schrijven. Ik heb ook het gevoel dat ik Lara Jean en Peter nog beter heb leren kennen. Peter laat zich van zijn beste kant zien wanneer hij voor Lara Jean opkomt tegenover de hele school. Niet alleen Lara Jean en Peter zijn goed uitgewerkt, maar ook de andere personages worden uitgebreid beschreven. Kitty. Margot. Chris. Genevieve. Naast Lara Jean’s onzekerheid en verliefdheid, gaat het in P.S. I Still Love You ook over cyberpesten. Het boek behandelt dus meerdere aangrijpende onderwerpen.

Ik ben echt fan van de boeken van Jenny Han. Ik heb er in 2015 meerdere gelezen. Ze heeft gewoon een hele fijne schrijfstijl. P.S. I Still Love You is dus het vervolg op To All the Boys I’ve Loved Before en gaat over verliefdheid in de tienerjaren. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de 15-jarige Lara Jean en geeft je een kijkje in het brein van een tiener. Ondanks dat deze hoofdpersoon een stuk jonger is dan ik, zo’n acht jaar, kon ik me heel makkelijk in haar personage inleven. P.S. I Still Love You is een schattig en luchtig boek over eerste liefdes en vriendschap.

Ik heb Jenny Han’s boek in het Engels gelezen, want de Nederlandse vertaling laat nog even op zich wachten. Het eerste boek komt trouwens eindelijk uit in het Nederlands, maar we moeten nog wel even wachten tot mei. Gelukkig zijn de boeken in het Engels prima te doen voor iedereen die basiskennis Engels heeft. Jenny Han schrijft in simpel Engels: geen moeilijke woorden en inwikkelde zinsconstructies. Daarnaast heeft ze zo’n fijne schrijfstijl dat je met gemak door het boek vliegt. P.S. I Still Love You is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een luchtige young adult. Ik zou wel eerst To All the Boys I’ve Loved Before lezen, want zo lees je het complete verhaal van de schattige en soms naïeve Lara Jean.

P.S. I Still Love You is een mooie afsluiting van Lara Jean’s verhaal. Het leest makkelijk weg, de personages zijn goed uitgewerkt en het gaat over alledaagse tienerproblemen. Herkenbaar, schattig en luchtig!

p-s-i-still-love-you-9781442426733_hr
P.S. I Still Love You van Jenny Han
Serie: To All the Boys I’ve Loved Before, #2
Gepubliceerd op 26 mei 2015
Gepubliceerd door Simon & Schuster Books for Young Readers
Genres: young adult, contemporary, romance
Ook van deze auteur: To All the Boys I’ve Loved Before, The Summer I Turned Pretty, Burn for Burn
Toevoegen op Goodreads
Hartjes: ♥♥♥♥♥♥♥♥ (8/10)
Underline

Lots of love,
Michelle

join the conversation

*

CommentLuv badge