BOOKS: The Beauty of Lies – Brinda Berry

Collage_Beautyoflies

Dit was het eerste boek dat ik las van de auteur Brinda Berry. Daarom had ik geen verwachtingen. Wat het voor het boek erg makkelijk maakte om aan mijn ‘verwachtingen’ te voldoen, denk je niet? Ik was verrast in positieve zin.

Waar het boek over gaat
Leo Jensen heeft een groot geheim, hij is namelijk Mr. Expose. Een blogger die de waarheid onthult over leugenaars. Het is zijn werk en hij heeft in zijn leven genoeg ervaring opgedaan met leugenaars. Vrouwen die vreemdgaan en waarbij het draait om drama. Vrouwen die heel veel baggage met zich meedragen. Zelfs zijn zus heeft geheimen voor hem. Het vinden van een eerlijke vrouw is dan ook niet zo heel makkelijk.

Harper Wade wou dat ze sommige dingen over kon doen, zoals de laatste vier jaar. Ze heeft nu de kans om opnieuw te beginnen, maar ze moet eerst nog even het vervelende bewijs onderscheppen bij een irritante blogger. Dus gaat ze dingen doen die eigenlijk niet mogen; inbreken en liegen bijvoorbeeld. En dan valt ze ook nog eens voor de buurman en jammer genoeg is hij degene die ze nodig heeft voor haar nieuwe begin.

Quote_BeautyofLies_1

Wat ik van het boek vind
Het concept van het verhaal was briljant. Een anonieme blogger, Leo, vindt de waarheid belangrijk en neemt de taak op zich de geheimen van anderen te onthullen. Jammer voor hem dat zijn buurvrouw, het meisje waar hij zijn uiterste best doet om geen gevoelens voor te hebben, een heel groot geheim heeft en er alles voor zal doen om het geheim te houden. Zelfs als dat betekent dat ze moet liegen tegen haar buurman, die toegegeven toch heel erg knap is. De manier waarop de schrijver dit concept heeft uitgewerkt is goed, maar niet zo briljant als ik gehoopt had. Dit had te maken met waar de focus van het verhaal lag. Ik hoopte dat het boek meer over Mr. Expose, de blog en de inzendingen met de kaarten zou gaan. Maar uiteindelijk ging het meer over Leo’s koppigheid en de drama die hierdoor ontstond. Beetje jammer, maar het heeft het verhaal niet compleet geruïneerd.

Ik vond het ook moeilijk om een band op te bouwen met de personages. Ik vond ze aardig en wilde meer over ze te weten komen, maar ik miste soms beschrijvende elementen. Op sommige momenten was het boek zelfs onrealistisch. Het is Leo en Harper gewoon niet gelukt om empathie bij me op te wekken. Het verhaal van Leo’s ex-vriendin verklaarde waarom Leo op een bepaalde manier reageerde. Maar de dingen die zijn ex-vriendin tijdens het verhaal deed, waren vaak onnodig en voegden niets toe. Soms was het zelfs ongeloofwaardig en irriteerde het me.

Quote_BeautyofLies_2

Het einde was schattig, maar niet compleet op de een of andere manier. Het had iets meer woorden kunnen gebruiken, misschien in de vorm van een epiloog. Er waren namelijk nog een aantal vragen die wat mij betreft nog niet waren beantwoord.

Oké, nu lijk ik wel heel negatief over het boek, maar er zijn ook een hoop dingen die ik wel leuk vond. Ik vond de hoofdstuktitels erg grappig. Ze gebruikten verschillende woordspelingen die je deden nadenken terwijl je de hoofdstukken las. Ik vond het geplaag tussen Leo en Harper erg leuk, vooral in het begin van het boek wanneer ze via de mail communiceren. Het is schattig en grappig. Het trekt je meteen in het verhaal en zorgt er voor dat je door wilt lezen. Ik vond het ook mooi hoe de schrijver Leo’s zusje beschrijft en heeft uitgewerkt. Ze is zo lief en tegelijkertijd niet bang om Leo en Harper te confronteren met de waarheid. Ze was zeker weten mijn favoriete personage.

Quote_BeautyofLies_3

Dus…
Dit was duidelijk niet het meest favoriete boek dat ik tot nu heb gelezen, maar ik vond het een erg leuk, schattig en licht romantisch boek dat ik gewoon niet weg kon leggen. Ik moest het uitlezen. In sommige delen miste ik diepgang, maar dat is prima. Het is zeker een aanrader als je van New Adult-boeken houdt. Zoals ik al zei, het boek heeft me op een positieve manier verrast en daarom verdient The Beauty of Lies 7 hartjes.

Titel: The Beauty of Lies (Stand by Me #1)
Auteur: Brinda Berry
Uitgever: Sweet Biscuit Publishing LLC
Genre: New Adult
Publicatiedatum: oktober 2015
GoodreadsAmazon

Hartjes: ♥♥♥♥♥♥♥ (7/10)

Lots of love,
Michelle

join the conversation

*

CommentLuv badge