BOOKS: Top tien voor-mij-nieuwe auteurs waarvan ik in 2015 voor het eerst boeken las #1


Soms besef ik het me nog niet helemaal, maar over een paar weken is het alweer 2016. Het leek me daarom leuk om met een aantal artikelen terug te blikken op 2015. Om af te trappen met het eerste deel van mijn top 10 voor-mij-nieuwe schrijvers waarvan ik in 2015 voor het eerst boeken las. Tien favorieten kiezen was niet heel moeilijk, maar ze ordenen in een top 10 bleek wat lastiger. Het is uiteindelijk gelukt hoor en je kunt de eerste vijf favorieten hieronder vinden. Het is een mix tussen schrijvers van Young Adult, New Adult en Chicklits.

1. Gayle Forman
Ik denk dat de meeste van jullie Gayle Forman wel kennen, van bijvoorbeeld If I Stay dat ook verfilmd is. Dat was ook het eerste boek dat ik las van deze schrijver. Ze schrijft Young Adult-boeken. De boeken van Gayle bevatten een origineel verhaal en Gayle’s schrijfstijl is erg fijn. Ze brengt je geheid aan het huilen met de tragische gebeurtenissen, maar laat je zeker ook heel hard lachen.

Boeken die ik las: If I Stay, Where She Went
Favoriete boek: If I Stay
Boeken die ik nog wil lezen: Just One Day, Just One Year, Just One Night, I Was Here

2. Shae Scott
Shae heeft zo’n fijne schrijfstijl dat ik niet kan wachten om haar andere boeken te lezen. Ik kwam in aanraking met Shae Scott door de Read It Review It (RIRI) boeken van de Goodreads-groep New Adult Book Club en wat was ik daar blij mee. Het was het eerste boek dat ik op die manier las en dat heeft geleid tot een hoop andere boeken via RIRI.

Boek dat ik las: On Paper
Boeken die ik nog wil lezen: Unfinished, Indelible

3. Rebecca Yarros
Ook van Rebecca heb ik nog maar een boek gelezen, maar ik was daar zo tevreden over dat ze zeker tot mijn favorieten behoort. Onverminderd (dat ik in het Engels las) begint meteen hartbrekend en is echt een heel mooi, goed geschreven verhaal. Ik kan niet wachten de andere delen uit deze serie te lezen.

Boek dat ik las: Full Measures (Onverminderd).
Boeken die ik nog wil lezen: Eyes Turned Skyward, Beyond What is Given, Hallowed Ground.

4. Eliza Kennedy
Ik hoop echt dat Eliza net zo grappig is als haar bedachte karakters en haar schrijfstijl het laat lijken, want Ja, ik wil niet is echt een van de meest hilarische boeken die ik ooit heb gelezen. Deze chicklit heeft me meerdere keren aan het lachen gebracht en ik heb het dan niet over een kleine glimlach, maar over een keiharde-ik-schaam-me-achteraf-dood bulderende lach. Ik hoop echt dat Eliza Kennedy snel met een nieuw boek komt, maar ik kan er helaas niks over vinden. Wel vond ik deze site over het hoofdpersonage Lily Wilder.

Boek dat ik las: I Take You (Ja, ik wil niet).

5. Michelle Dare
Michelle (naamgenootje, yeah) is de nieuwste toevoeging aan de lijst en dit heeft ze te danken aan haar realistische en treffende New Adult Floating. Floating gaat over angst, hoe daarmee om te gaan en hoe liefde je kan helen.

Boek dat ik las: Floating.
Boeken die ik nog wil lezen: Persuading Him, Needing Him.

Dit waren mijn eerste vijf favorieten, het tweede deel komt snel online! Wie zijn jouw favoriete nieuw-voor-jou auteurs waarvan je in 2015 voor het eerst boeken las? Laat het hieronder weten.

Lots of love,
Michelle

Comments

  1. Ellis says:

    Ik vind Eliza Kennedy ook hilarisch. En Gayle Forman <3

join the conversation

*

CommentLuv badge