BOOKS: Top tien voor-mij-nieuwe auteurs waarvan ik in 2015 voor het eerst boeken las #2

img_0947

Soms besef ik het me nog niet helemaal, maar over een paar weken is het alweer 2016. Het leek me daarom leuk om met een aantal artikelen terug te blikken op 2015. Vandaag het tweede deel van mijn top 10 voor-mij-nieuwe schrijvers waarvan ik in 2015 voor het eerst boeken las. Tien favorieten kiezen was niet heel moeilijk, maar ze ordenen in een top 10 bleek wat lastiger. Het is uiteindelijk gelukt hoor en je kunt de laatste vijf favorieten hieronder vinden. Het is een mix tussen schrijvers van Young Adult, New Adult en Chicklits.

6. Robin Benway
Omdat ik Emmy & Olivier zo vaak voorbij zag komen, twijfelde ik geen moment om het boek te lezen toen mijn zusje het aanschafte. En van die beslissing heb ik zeker geen spijt gehad. Dit is een van mijn favoriete Young Adults van dit jaar. Nu ben ik hooked on Robin Benway en ben ik benieuwd naar haar andere boeken.

Boek dat ik las: Emmy & Oliver (Emmy & Olivier).
Boeken die ik nog wil lezen: Audrey, Wait! (Bonustrack), Also Known As (Spy Girl).

7. Sawyer Bennett
Het is alweer een tijdje geleden dat ik de eerste zes boeken uit de Off-serie van Sawyer Bennett las. Ik weet niet eens meer waar de boeken precies over gaan, maar ik weet wel dat ik na het lezen van het eerste boek de andere niet kon laten staan. En dat vertelt me genoeg over de kwaliteiten van Sawyer. Voor ik het zevende boek uit de serie ga lezen, denk ik dat ik de andere boeken eerst eens herlees.

Boeken die ik las: Off Sides, Off Limits, Off the Record, Off Course, Off Chance, Off Season.
Favoriete boek: alle boeken uit de Off-serie.
Boeken die ik nog wil lezen: Off Duty, Alex, Garrett, Zack, Ryker, Hawke.

8. Monica Murphy
Monica’s boeken uit de One Week Girlfriend serie las ik ook achter elkaar uit. Leuke insteek en een fijne schrijfstijl zijn beide kenmerken van Monica Murphy’s boeken.

Boeken die ik las: One Week Girlfriend, Second Chance Boyfriend, Three Broken Promises, Four Years Later.
Favoriete boek: One Week Girlfriend (I just fell in love with Drew and Fable).
Boek dat ik nog wil lezen: Fair Game.

9. Victoria Laurie
Normaal houd ik niet van boeken waarin bovennatuurlijke krachten voorkomen, het is zo onrealistisch. Toch trok de serie van Victoria Laurie me over een paragnost die met haar gave moordzaken oplost en daarmee vaak zelf in de problemen komt. Dit heeft vast iets te maken met de schrijfstijl van Victoria, maar het komt vast en zeker ook door de schattige connectie tussen Dutch en Abby. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kick-ass samenwerking tussen Abby en private detective en beste vriendin Candice.

Boeken die ik las: Psychic Eye Mistery 1 t/m 12.
Favoriete boek: Abby Cooper, Psychic Eye.
Boek dat ik nog wil lezen: Sense of Deception (Psychic Eye Mistery 13).

10. Stephanie Perkins
Ik leerde Stephanie Perkins kennen toen ik Anna and the French Kiss las. Dit was zo’n luchtige en schattige Young Adult. Deze woorden beschrijven ook meteen de schrijfstijl van Stephanie Perkins. Ik kan niet wachten de andere twee boeken uit de serie te lezen.

Boek dat ik las: Anna and the French Kiss (Anna & de French kiss).
Boeken die ik nog wil lezen: Lola and the Boy Next Door, Isla and the Happily Ever After.

Hier kun je het eerste deel van mijn top tien vinden. Wie zijn jouw favoriete nieuw-voor-jou auteurs waarvan je in 2015 voor het eerst boeken las? Laat het hieronder weten.

Lots of love,
Michelle

Comments

  1. Vivian says:

    Leuk idee, zo’n lijstje! Emmy en Olivier heb ik ook gelezen, onwijs leuk boek vond ik dat. Komend jaar wil ik graag Anna & de French Kiss lezen en ook Lola & de Boy Next Door wanneer die uitkomt!

  2. Sanae says:

    Een paar boeken overgenomen en op mijn to-read lijstje gezet.

join the conversation

*

CommentLuv badge