BOOKS: Wrap-up + book haul april 2017

De tijd gaat belachelijk snel, niet te geloven. In mijn hoofd is de maand gisteren pas begonnen, maar ondertussen zijn we al zo’n twaalf dagen verder. Deze wrap-up en book haul komt dan ook later online dan ik eigenlijk had gewild, maar beter laat dan nooit. Toch? In april las ik acht boeken, twee minder dan de bedoeling is, maar een prima aantal. Voor het eerst in maanden heb ik weer boeken gekocht en dat heeft mijn portemonnee geweten ook. Oké, er zitten ook boeken bij die ik heb gekregen, dus zo erg is het nou ook weer niet. Maar toch.

Wrap-up

Off the Record (Off #3) + Off Course (Off #4) + Off Chance (Off #5) van Sawyer Bennett

In maart besloot ik deze serie boeken opnieuw te lezen. Ik kwam er namelijk achter dat er nog een laatste boek was dat ik nog niet had gelezen, maar ik wist niet meer helemaal precies wat er in de boeken ervoor was gebeurd. Het was niet per se nodig om dat te weten voor ik het laatste boek las, maar heb je echt een excuus nodig om boeken te herlezen?

Thirteen Reasons Why van Jay Asher

Ik had dit boek dus nog niet gelezen. Toen kwam de serie op Netflix en moest ik wel, vind ik dan. Ik wil eigenlijk altijd het boek eerst lezen voor ik een serie of film ga kijken die daarop is gebaseerd. Ik vond het boek beter dan de serie, omdat er in de serie een heleboel verhaallijnen zijn toegevoegd. Wat ik op zich wel snap, ze moeten afleveringen vullen. En door die extra verhaallijnen krijgen we nu wel een tweede seizoen, dus ik zeur niet hoor. Maar in het boek ligt de focus gewoon wat meer op Hannah.

Oprecht van Colleen Hoover

Ik had het boek al een keer gelezen, maar las hem nu nog een keer omdat er een serie is. Mijn recensie lees je hier. Ik kan alvast verklappen dat ik heel enthousiast ben. Meer zeg ik niet.

Het dameskoor van Chilbury van Jennifer Ryan

Ik loop op dit moment stage bij The House of Books. Een heel groot (bijkomend) voordeel daarvan is dat ik boeken kan en mag lezen die door die uitgeverij worden uitgegeven. En daar zitten pareltjes tussen waarvan ik anders misschien wel niet had geweten dat ze bestonden. Zo las ik in maart Sirenen van Joseph Knox en Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough (komt pas eind juni uit) en in april las ik dus Het dameskoor van Chilbury. Een emotionele en pakkende roman waarin muziek een belangrijke rol speelt. Mijn recensie lees je hier.

Girl Online On Tour (Girl Online #2) + Girl Online Going Solo (Girl Online #3) van Zoe Sugg

Het eerste Girl Online boek las ik al een tijdje geleden. Toen begon ik in het tweede deel, nam ik even pauze, en vloog ik daarna door het tweede en derde deel heen. Een recensie van deze boekenserie komt er snel aan. Wat een schattige boeken!

Book haul

 • Sara en Liv van Suzan Hilhorst: gekregen van Hollands Diep (tijdens mijn stage).
 • De nieuwe collega van Tammy Cohen: gekocht. Ik ben zo benieuwd.
 • Onverwacht van Rebecca Yarros: gekocht. Ik heb de eerste drie delen in de Flight & Glory serie al gelezen in het Engels, dus ook Onverwacht. Toch heb ik deel drie nu gekocht in het Nederlands. Ach ja, nu wil ik dus ook de eerste twee delen in het Nederlands kopen, zodat ik de serie nog een keer kan lezen.
 • Stil van jou van Sophie Jackson: gekregen van Zomer & Keuning (tijdens de New Adult Brainstorm, waar ik nog niks over heb verteld op het blog bedenk ik me nu).
 • Misschien nooit van Colleen Hoover: ook gekregen van Zomer & Keuning.
 • Het dameskoor van Chilbury van Jennifer Ryan: gekregen van The House of Books (tijdens mijn stage).

Welke boeken heb jij in april gelezen en/of gekocht?
Underline

Lots of love,
Michelle

Comments

 1. Judith says:

  Wat een prachtige boeken heb je gelezen en gekregen/gekocht in april! Ik ben zelf nog erg benieuwd naar Sara en Liv, nadat de schrijfster bij RTL Late Night zat. Ik ben benieuwd wat jij van dat boek vindt.

 2. Ik lees eigenlijk amper boeken, dat komt pas in de zomer als ik op vakantie ga. Deze ken ik ook allemaal niet. Boeken koop ik ook eigenlijk nooit. Geen tijd voor om een boek te lezen haha

 3. Ana Rita says:

  Wat apart dat de serie van Thirteen Reasons Why meer verhaallijnen heeft dan het boek.. Normaal ben ik teleurgesteld als ik een film/serie kijk nadat ik het boek heb gelezen omdat het boek veel meer details bevat!

 4. Lonneke says:

  wauw 8 boeken in 1 maand dat red ik niet eens. Ik ben helaas geen lezer ik heb de rust er niet voor.

 5. irma says:

  Ik las super veel vroeger, maar nu? Ik ben al blij als ik een tijdschrift uitlees… :( Iets met concentratie en tijd (maken)….

 6. Ik las vroeger echt zo ontzettend veel! Maar door het bloggen heb ik het ontzettend verwaarloosd. Ik had als goed voornemen 1 januari te starten met een challenge om in ieder geval 12 boeken dit jaar te lezen én mij dus echt de tijd te gunnen. Gisteren pas het eerste boek uitgelezen, maar nu helemaal de smaak te pakken. Ik ga nu beginnen in Ragdoll. En ik hoop dat ik weer helemaal verslaafd raak en minder op mijn telefoon zit.

 7. Emmy says:

  Dank je voor de uitgebreide reviews. Het was redelijk veel voor me, dus ik ben er maar eens goed voor gaan zitten.
  Ik heb deze maand de debuutroman Harry’s Midlife van mijn schrijfmaatje Reinolf gelezen. Eigenlijk in 1 ruk uitgelezen. En ja, ik ben heel erg bevooroordeeld, dus kan geen zinnig review geven, behalve dat ik het erg leuk en goed geschreven vind

join the conversation

*

CommentLuv badge