BOOKS: Wrap-up mei 2017

Mei was voor mij een goede leesmaand. Ik las in totaal vijftien boeken, waardoor ik weer helemaal op schema loop voor mijn reading challenge. Ik las elf e-books en vier fysieke boeken. Ik wil dit jaar 120 boeken lezen, wat neerkomt op gemiddeld 10 boeken per maand. Ik liep voor deze maand een beetje achter, doordat ik minder kon lezen door mijn stage, maar nu heb ik gelukkig een soort inhaalslag gemaakt. Lezen jullie mee?

E-books

Off Season (Off #5.5) van Sawyer Bennett (8 hartjes)

Deze maand las ik de laatste twee boeken in de Off serie van Sawyer Bennett. Ook dit boek had ik al een keer gelezen, waarin Cady en Zane de hoofdrol spelen. Cady woont in Dublin, maar na een vakantie in Amerika, waar ze een geweldige one night stand beleeft met professioneel hockeyer Zane, had ze nooit verwacht dat ze Amerika en Zane zou gaan missen. De one night stand ontwikkelt zich in een vriendschap met de wetenschap dat het nooit meer zou kunnen worden met de professionele carrière van Zane in Amerika en Cady’s leven en haar familie in Ierland. Wat moeten ze doen als hun gevoelens voor elkaar niet meer te stoppen zijn? Een lekkere korte new adult, leuk voor tussendoor.

Off Duty (Off #5.6) van Sawyer Bennett (8 hartjes)

Het laatste boek in de Off serie las ik voor de eerste keer en had niks met hockey te maken. Off Duty is een second chance new adult, waarin alleenstaande vader en brandweerman Tim weer oog in oog komt te staan met zijn eerste liefde Holly. Leugens worden onthuld en hun band blijkt nog sterker dan vroeger. Weten Tim en Holly er iets van te maken? Ook dit verhaal is kort en daardoor leuk om tussendoor te lezen.

Fallen Too Far (Rosemary Beach #1) + Never Too Far (Rosemary Beach #2) + Forever Too Far (Rosemary Beach #3) van Abbi Glines (9 hartjes)

Rosemary Beach is zeker weten mijn favoriete boekenserie. Het doet me een beetje pijn dat het boek van Nan het laatste boek in de serie is. Aangezien ik de laatste twee boeken nog moest lezen, leek het me een goed plan om de rest van de boeken eerst nog een keer te lezen. Te beginnen met de eerste boeken in de serie met het verhaal van Rush en Blaire, waarin we kennis maken met de inwoners van Rosemary Beach en waar mijn verslaving voor deze serie is begonnen. Hier begon ook mijn haat-liefdeverhouding met Nan, die er alles aandoet om Rush en Blaire uit elkaar te houden. Deze serie is een echte aanrader voor iedereen die van new adult boeken houdt.

Twisted Perfection (Rosemary Beach #5) + Simple Pefection (Rosemary Beach #6) van Abbi Glines (9 hartjes)

De volgende twee boeken in de serie draaien om Della en Woods. Toen ik de serie voor het eerst las, begon ik per ongeluk met deze twee boeken, omdat ik niet doorhad dat de boeken van Rush en Blaire hieraan vooraf gingen. Della en Woods hebben beiden hun eigen demonen wanneer ze elkaar bij een pompstation tegenkomen. Na een one night stand verwachten ze elkaar niet meer tegen het lijf te lopen, totdat het lot ze een handje helpt. Is Della sterk genoeg om de liefde van Woods te accepteren?

Take a Chance (Rosemary Beach #7) + One More Chance (Rosemary Beach #8) van Abbi Glines (10 hartjes)

Ik ben niet iemand die snel een favoriet heeft, maar als ik een favoriet koppel zou moeten kiezen uit deze serie dan zou ik gaan voor Harlow en Grant. Grant stal mijn hart in het eerste boek van deze serie en Harlow wist me te betoveren in het derde boek van Rush en Blaire. Deze twee samen voelde een beetje als een droom die uitkwam. Grant heeft de grootste fout van zijn leven gemaakt toen hij het voorgoed verpestte tussen hem en Harlow door niks meer van zich te laten horen. Harlow moet de komende maanden in Rosemary Beach proberen te overleven samen in één huis met haar halfzus Nan die een grote hekel aan haar heeft. Dat wordt alleen maar moeilijker wanneer Harlow Grant in zijn boxershort uit Nans kamer ziet komen… Dit zijn absoluut mijn twee favoriete boeken uit deze serie en ook de meest emotionele boeken.

You Were Mine (Rosemary Beach #9) van Abbi Glines (9 hartjes)

Nog zo’n emotioneel boek: het boek van Bethy en Tripp. Bethy en Tripp hebben een verleden waar verder niemand iets van weet. Nu ligt Bethy’s leven in duigen, omdat ze de liefde van haar leven heeft verloren doordat haar verleden (met Tripp) haar in de weg kwam te zitten. Is Tripp in staat om haar de steun te bieden om haar leven weer op te bouwen? Misschien samen met hem? Ik keek erg op tegen het laatste stukje van Simple Perfection en het boek van Bethy, omdat er zoveel emotie in zit. En ook de tweede keer raakte het me in mijn hart.

When I’m Gone (Rosemary Beach #10) van Abbi Glines (9 hartjes)

When I’m Gone is het eerste boek van Mase en Reese, ook een van mijn favoriete koppels in deze serie. Mase, de sexy cowboy, fixt problemen, dat is zijn ding. Dus wanneer hij Reese tegenkomt, die eindelijk geniet van haar vrijheid, maar nog met wat problemen kampt, voelt hij zich geroepen om haar daarbij te helpen. Lukt het Reese om haar jeugd van zich af te schudden en om Mase te vertrouwen?

Fysieke boeken

Bliss van Shay Mitchell & Michaela Blaney (6 hartjes)

Ik was hier heel benieuwd naar. Stiekem was dat doordat Shay Mitchell hieraan heeft meegeschreven en omdat ik een grote Pretty Little Liars fan ben. Het boek draait om drie totaal verschillende meiden: Sophia, Demi en Leandra. Eens vrienden, maar nu gecompliceerd. Alle drie de meiden leven een ander leven en streven andere doelen na. De cover is prachtig en de quotes in het boek waren een mooie aanvulling. Helaas viel hij best wel tegen. Het was op zich geen slecht boek, maar ook geen topper.

LA Candy (LA Candy #1) van Lauren Conrad (6 hartjes)

Ik was een aantal jaar geleden al in LA Candy begonnen, maar ik heb hem toen nooit uitgelezen. Nu gaf ik het boek nog een kans. De andere twee boeken in deze serie staan ook nog in mijn boekenkast. Jane en Scarlett zijn net naar LA verhuisd en worden al snel benaderd voor een reality serie. Daar zeggen ze geen nee tegen en Jane is wordt de ster van de show. Het duurt niet lang totdat Jane zich begint te beseffen dat niets is wat het lijkt. Ik kwam er de tweede keer net zo moeilijk doorheen tot ik bij de laatste paar hoofdstukken kwam. Door het laatste hoofdstuk ben ik zelfs benieuwd naar het volgende boek.

Donkerblauwe woorden van Cath Crowley (10 hartjes)

Donkerblauwe woorden kreeg ik toegestuurd van Hebban, omdat ik mee mocht doen met de leesclub. De cover en de flaptekst maakten me erg nieuwsgierig. Vlak voordat ze gaat verhuizen, laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry in een van de boeken in de tweedehandsboekwinkel van zijn vader. Henry reageert hier nooit op en jaren later keert Rachel gebroken weer terug naar de stad. Bestaat er een tweede kans voor deze twee beste vrienden? Dit boek heeft me aangenaam verrast. Het is echt prachtig geschreven. Een pareltje!

Inwijding (Divergent #1) van Veronica Roth (8 hartjes)

Dit boek had ik al jaren in mijn kast liggen, maar afgelopen maand kreeg ik pas de kans om er eindelijk in te beginnen. In een futuristisch Chicago is de bevolking opgedeeld in vijf facties. De zestienjarige Beatrice moet kiezen tot welke factie ze wil behoren. Haar keuze zal haar leven voorgoed veranderen. Ik lees niet vaak zulke young adults. En hoewel Inwijding langzaam op gang kwam, liep de tweede helft als een trein en kon ik het boek niet meer wegleggen. Meteen daarna keek ik de film, en ook die stelde niet teleur.

Welke boeken heb jij in mei gelezen?
Underline

Lots of love,
Michelle

Comments

  1. Johanna says:

    wauw, dat zijn veel boeken in 1 maand! Ik heb in mei de fantasy-reeks van Brian Staveley gelezen, met veel plezier. Nu lees ik A gentleman in Moscow van Amor Towles en ik lees vaak zinnen voor aan mijn man omdat het zo mooi geschreven is. Heel erg goed.

join the conversation

*

CommentLuv badge