CHELLES LIFE IN BOOKS: #2 – December 2015

WrapUpDecember2015

In de rubriek Chelles Life in Books kijk ik terug op een maand door de boeken te bespreken die ik in die maand heb gelezen. En dat zijn er af en toe meer dan ik zelf door heb. Tot ik er eens goed over nadenk en de tijd neem om op de maand terug te kijken. So let’s go!

Cruel and Beautiful van A.M. Hargrove & Terri E. Laine – ♥♥♥♥ (4,5/5) – Goodreads recensie
Dit fantastische en geweldig geschreven boek over liefde, verlies en rouw heeft een aantal minpunten, maar doordat het zo geweldig is zijn die punten gauw vergeten. Ga dit alsjeblieft lezen, want ik weet zeker dat het jou ook inpakt!

Hitting to Win (Over the Fence #2) van Carrie Aarons – ♥♥♥♥ (4/5) – Goodreads recensie
Ik had dit boek binnen een dag uit en niet zonder reden. Ik vloog er door heen en werd verliefd op de personages. Miles en Chloe hebben allebei hun problemen, maar door de liefde voor elkaar weten ze te groeien en hun leven te beteren (vooral Miles).

Quote-1

Floating (Ray Point #1) van Michelle Dare – ♥♥♥♥♥ (5/5) – Goodreads recensie
Floating was een van mijn favorieten van december. Het boek heeft mij gegrepen door de realistische thema’s, de persoonlijke groei van beide personages en de prachtige schrijfstijl van Michelle Dare. Ellis en Lucy vormen op dit moment mijn favoriete boek-koppel.

Quote-2

Emmy & Olivier van Robin Benway – ♥♥♥♥ (4,5/5)
Emmy & Olivier is het enige papieren en het enige Nederlandse boek dat ik in december las. Wat een schattig boek over vriendschap en liefde tijdens de middelbare school. Emmy en Olivier zijn zo schattig samen, ondanks het gat van tien jaar in hun vriendschap.

Blocked (Blocked #1) van Jennifer Lane – ♥♥♥♥ (4/5) – Goodreads recensie
Blocked lijkt op het eerste gezicht een licht en romantisch verhaal, maar blijkt meer te zijn. Blocked bevat een aantal belangrijke thema’s: een eetstoornis, druk van de media, politiek, alcoholverslaving en seksuele geaardheid. Het is een boek met passie en veel diepgang.

Aced (Blocked #2) van Jennifer Lane – ♥♥♥♥ (4/5) – Goodreads recensie
Ook in het vervolg op Blocked spelen belangrijke thema’s een rol, maar in mindere mate. Denk hier aan depressie, racisme en een streng geloof. Het was bewonderenswaardig van Alejandro hoe sterk hij zich aan zijn geloof hield, hoe moeilijk ook, maar ik vond het vooral indrukwekkend dat hij op een geven moment durfde toe te geven dat hij het niet voor zichzelf deed.

Dream Girls: Piper (Dream Girls #1) van Carrie Thomas – ♥♥♥ (3/5) – Goodreads recensie
Dit was een van de mindere boeken van december. Ik vond het moeilijk om de motivatie te vinden om door te lezen, omdat ik de schrijfstijl niet fijn vond, sommige gebeurtenissen niet overeenkwamen en ik me niet in Piper kon verplaatsen.

Quote-3

Forever with You (Wait for You #5) van J. Lynn – ♥♥♥♥♥ (5/5) – Goodreads recensie
Dit boek brak mijn hart, maar heeft het ook weer aan elkaar weten te lijmen. Nog een fantastisch boek van ongelooflijke schrijfster J. Lynn. Nick en Stephanie hebben allebei mijn hart gestolen.

Quote-4

Completely Alone van Rein Scott – ♥♥♥ (3.5/5) – Goodreads recensie
Completely Alone is een schattig romantisch verhaal dat gaat over het overwinnen van angsten en het vertrouwen van anderen. Ik miste alleen karakterontwikkeling en op sommige momenten was het nogal saai. Gelukkig schrijft Rein Scott wel heel erg mooi, zodat je met gemak door het boek vliegt.

Quote-5

Love is an Action van Bry Foster – ♥♥♥♥ (4/5) – Goodreads recensie
Dit is echt een aanrader als je graag New Adult-boeken leest. Het is een prachtig boek over eenzaamheid, het laten gaan van de mensen waar je van houdt, bang zijn om verliefd te worden en familie. Khloe en Cash starten als vijanden, maar al snel vliegen de vonken over en weer.

Quote-6

Let It Snow van Maureen Johnson, John Green en Lauren Myracle – ♥♥♥ (3/5) – Goodreads recensie
Dit was een teleurstelling. Ik verwachtte er veel van en het was het gewoon net niet voor mij. Pluspunten: het kerstgevoel kwam er in terug en de verhaallijnen liepen in elkaar over. Ondanks de fijne schrijfstijl vond ik de verhaallijnen helemaal niks. Ze waren onrealistisch en spraken me daardoor niet aan.

De maand is alweer bijna op de helft en ik heb tot nu toe drie (eigenlijk zes) boeken gelezen: P.S. I Still Love You van Jenny Han, Holiday Encounters boek 1 t/m 3 van Amy Lamont en Deal Breakers van Laura Lee. Voor de rest van de maand staan nog op de lijst:

Built van Jay Crownover
Memphis Black van M.J. Fields
First van M.A. Grant
Girl Online van Zoe Sugg
Alles of niets! van Gillian King
Voor ik doodga van Jenny Downham
Brooklyn Girls van Gemma Burgess
Fangirl van Rainbow Rowell

Welke boeken las jij in december?

Lots of love,
Michelle

“My biggest adventures tend to come from the pages of the books I read.” (On Paper, Shae Scott)

join the conversation

*

CommentLuv badge