CHELLESLIFE IN BOOKS: #1 November 2015

Read-november2015

Ja, dat zie je goed. Een nieuwe rubriek op mijn blog. In deze rubriek kijk ik terug op een maand door de boeken te bespreken die ik in die maand gelezen heb. En dat zijn er af en toe meer dan ik zelf door heb. Tot ik er eens goed over nadenk en de tijd neem om op de maand terug te kijken. So let’s go!

Voor mijn gevoel is november echt voorbij gevlogen. Het voelt alsof de maand gisteren pas is begonnen, echter is de laatste maand van het jaar al ingegaan. November was voor mij blijkbaar een goede leesmaand, want ik verslond wel negen boeken. De maanden ervoor kwam ik met moeite bij aantallen als vijf en zeven boeken en ik vond dat toen een hele prestatie. Nu las ik er met gemak negen en had ik het niet eens door.

Scorched, J. Lynn – ♥♥♥♥♥ (5/5) – Goodreads (boek) – recensie op mijn blog
Toen november begon, was ik al bezig in Scorched van J. Lynn, een vervolg op Frigid (IJskoud). J. Lynn is één van mijn favoriete schrijfsters, maar ik had voor Frigid alleen nog boeken van haar Wait For You (Wacht op mij) serie gelezen. Na Frigid was ik zo enthousiast en curieus naar Andrea’s en Tanner’s verhaal. Hun verhaal deed zo mysterieus aan in Frigid. Ik moest uitvissen wat er gaande was tussen die twee. En Scorched deed niet onder voor haar grote zus, ik vond haar zelfs beter.

The Longest Ride, Nicholas Sparks – ♥♥♥♥♥ (5/5) – Goodreads (boek)
Nog een boek van een favoriete schrijver, The Longest Ride van Nicholas Sparks. Ik heb al meerdere boeken van Sparks gelezen en hij stelt nooit teleur. Zijn beeldende schrijfstijl trekt je het verhaal in en laat je niet meer los. Ira en Ruth en Sophia en Luke spookten nog lang rond na de laatste bladzijde.

Anna & de French kiss, Stephanie Perkins – ♥♥♥♥ (4/5) – Goodreads (boek) – recensie op mijn blog
Anna & de French kiss was het maandboek van november in de Goodreads groep YA & Chicklit NL en ik las mee. Ondanks ik het in het begin moeilijk vond om in het verhaal te komen, werd mijn hart verderop in het boek gestolen door het Britse accent van Étienne St. Clair en het verleidelijke Parijs.

OnPaper-ShaeScott

On Paper, Shae Scott – ♥♥♥♥♥ (5/5) – Goodreads (boek) – recensie op mijn blog
In november maakte ik kennis met de internationale New Adult Book Club op Goodreads. Naast ‘group reads’ geven ze leden de mogelijkheid een (Engels) boek te ontvangen van een redelijk onbekende auteur in ruil voor een eerlijke recensie, Read It Review It (RIRI). On Paper was het eerste boek dat ik ontving en las. Het was zo’n goed boek dat het me een beetje heeft verpest voor de andere RIRI-boeken. Ik heb tot nu toe nog geen ander boek ontvangen dat On Paper overtreft.

Still Waters, Rebecca Addison – ♥♥♥♥ (4/5) – Goodreads (boekrecensie)
Het tweede RIRI-boek dat ik ontving. Veel romantiek, gezwijmel gegarandeerd en diepgang door belangwekkende achtergrondverhalen van de karakters. Toch knetterde de romantische spanning niet van de pagina’s en vond ik de schrijfstijl niet altijd even fijn. Desalniettemin een pakkende new adult.

Sweet, Tamara Webber – ♥♥♥♥♥ (5/5) – Goodreads (boek)
De voorgangers van Sweet, Easy (Makkelijk) en Breakable las ik vorig jaar al. Sweet behoort dus tot dezelfde serie boeken, maar heeft andere hoofdpersonages en is daarom prima op zichzelf te lezen. Sweet is net zo schattig en zoet als zijn titel en voorgangers.

The Beauty of Lies, Brinda Berry – ♥♥♥♥ (4/5) – Goodreads (boekrecensie)
Het idee van Beauty of Lies was veelbelovend, de uitvoering daarentegen liet te wensen over. Het was zeker niet mijn meest favoriete boek, maar het was ook niet waardeloos. Het miste op sommige plekken diepgang, toch kon ik The Beauty of Lies niet wegleggen en bleek het een vertederend en dromerig verhaal.

Hot Shade, Tamara Lush – ♥♥♥♥♥ (5/5) – Goodreads (boekrecensie)
De romantische spanning tussen de twee hoofdpersonages was op bijna iedere bladzijde van Hot Shade voelbaar. Dit punt in combinatie met de bloedstollende passages in het boek, maken dit verhaal tot een echte must read. Ik las Hot Shade binnen een wip en een zucht uit, ik moest en zou bij de volgende belevenis aankomen.

Winter in New York en andere verhalen, Chantal van Gastel – ♥♥♥ (3.5/5) – Goodreads (boekrecensie)
Winter in New York is het enkele Nederlandse boek dat ik in november las. Ondanks ik een liefhebber ben van de schrijfstijl en boeken van Chantal van Gastel, stelde deze verhalenbundel me een klein beetje teleur. Een recensie van de bundel verschijnt binnenkort op mijn blog.

TBRdecember2015-1

Ik hoop deze maand het aantal gelezen boeken te evenaren, maar weet niet zeker of me dit gaat lukken vanwege mijn studie. Er staan wel al enkele boeken op mijn TBR-lijst voor december: Cruel and Beautiful van A.M. Hargrove, Let It Snow van John Green, Fangirl van Rainbow Rowell, Brooklyn Girls van Gemma Burgess en Emmy & Olivier van Robin Benway.

Welke boeken las jij in november?

Lots of love,
Michelle

“My biggest adventures tend to come from the pages of the books I read.” (On Paper, Shae Scott)

Comments

  1. Lisa says:

    Anna & The French Kiss vond ik ook heel erg fijn!

  2. Vivian says:

    Leuk overzichtje! Ik ga komend jaar Anna & de French Kiss lezen, ben zo benieuwd hoe die in het Nederlands is!

join the conversation

*

CommentLuv badge