CHAPTER 5: THE BEGINNING

Eddie

Wanneer ik bekendmaak dat Loren de winnaar is ben ik zo blij, totdat ik haar van het podium af zie rennen met tranen in haar ogen. Wat me pijn doet is het feit dat die tranen daar zijn door mij. Ik zie een meisje met bruin haar achter haar aan rennen. Na een paar minuten stilte realiseer ik me dat iedereen in de club naar me kijkt. Ze verwachten dat ik natuurlijk iets zeg. “Sorry, jongens. Het komt vast goed met haar. Laten we allemaal applaudisseren voor Loren. Iedereen bedankt voor het komen!”

Ik zie dat mijn vader naar me kijkt. Ik loop van het podium af en loop naar hem toe. “Ze heeft gewonnen pops,” zeg ik met een verdrietige blik. “Ik denk alleen niet dat ze daar heel blij mee is.”

“Kun je haar dat kwalijk nemen?” vraagt mijn vader met een afkeurende toon in zijn stem. “Je moet haar vinden Eddie en je moet haar vertellen hoeveel het je spijt. Dat is natuurlijk als je met haar wil werken.” Ik weet dat mijn vader gelijk heeft. Volgens mij liep ze naar buiten, dus ik loop naar de ingang. Dan zie ik Loren en het meisje, ik denk haar vriendin, buiten staan. Ze zijn aan het praten.

“Ik heb het je niet verteld, omdat… ik mezelf er niet toe kon brengen om je te vertellen wat er is gebeurd. We hebben wat gepraat, dat was fijn, maar daarna… kuste hij me.” Loren zucht nadat ze dit vertelt. Ik heb haar echt gekwetst, ik ben een klootzak. Ik vond het fijn om haar te kussen, maar het was verkeerd. Loren blijft met haar vriendin praten. “Ik kuste hem terug, maar… toen trok ie zich terug, vertelde hij me dat het hem speet en vertrok hij.” Ik zie de blik in de ogen van haar vriendin veranderen van opgewonden naar boos. Dit is waarschijnlijk niet het beste moment om met Loren te praten, want de blik in de ogen van haar vriendin laat me weten dat ze op dit moment in staat is om mij te vermoorden als ze me ziet. Ik draai me snel om en loop terug de club in om Jake te zoeken.

Jake is aan het praten met mijn vader. Ik loop naar ze toe. “Hey Eduardo!” zegt Jake tegen me wanneer hij me aan ziet komen. “Waar was je? Ik zocht je overal en je vader hier wilde me niet vertellen waar je was.”

Ik kijk mijn vader aan en geef hem een knik om het te laten zien dat ik hem daar dankbaar voor ben. Hij vertrekt. “Ik zocht Loren,” probeer ik uit te leggen.

Jake kijkt me verbaasd aan. “Ja, wat is er met haar? Is alles goed?” Ik weet dat hij er niks van snapt. Ik wil het hem vertellen, wanneer ik Loren onze kant op zie komen. Ze heeft een glimlach op haar gezicht, ook al weet ik dat hij nep is, ik hoop toch dat ze met me wilt werken. Misschien kan ik haar dan laten weten hoeveel het me spijt. En misschien, heel misschien wil ze me het dan vergeven.

Jake ziet Loren ook. Hij steekt zijn hand uit om handen te schudden. “Ik ben Jake, Eddie’s manager.” zegt hij terwijl Loren zijn hand pakt en hem schudt.

“Hi, ik ben Loren,” zegt Loren met haar warme stem. “En dit is mijn beste vriendin Melissa.” Ze wijst met haar vinger naar het meisje waarmee ze buiten aan het praten was. Ik had haar niet opgemerkt tot nu. Dus haar naam is Melissa. Die naam past perfect bij haar. Ze lijkt op mijn beste vriend Ian, alsof ze alles zegt wat ze denkt. “Ik wil jullie bedanken voor het feit dat ik de winnaar ben. Dat betekent veel voor me. Wat gaat er nu gebeuren?” gaat Loren door.

“Je zal veel met Eddie werken aan het lied zodat hij het kan opnemen voor zijn nieuwe album,” vertelt Jake Loren. Terwijl Jake haar alles uitlegt, kijk ik naar haar. Ze ontwijkt mijn blik en focust zich op Jake. Ze blijft lachen en knikt op alles wat Jake zegt. Ik voel Melissa’s blik de hele tijd in me branden. Ik ontwijk haar blik express. Ik weet dat ze boos op me is voor wat ik Loren heb aangedaan. Natuurlijk is ze dat, ik ben ook boos op mezelf. Ik focus me weer op wat Jake vertelt. “Je zal ook spelen in de muziekvideo van ‘Something in the Air’. Daarvoor moet je hier morgenochtend precies om 11 uur zijn.”

Loren kijkt geschrokken en een beetje bang, dat verwachtte ze natuurlijk niet. Ze raapt zichzelf weer bij elkaar en plaatst die lach weer op haar gezicht. “Oké, mag ik Melissa met me meenemen? Ze is mijn persoonlijke filmer. Ze filmt alles wat ik doe,” vraagt en legt ze vriendelijk uit.

Jake is eerst stil. “Ze mag komen, maar je moet even met de director morgen praten voor toestemming om te filmen op de set,” zegt Jake met een twijfeling. Dat wordt moeilijk, want de director van morgen is erg moeilijk. Tijdens het hele gesprek heb ik nog niks gezegd. Ik bleef stil, omdat ik niet echt wist wat ik moest zeggen.

“Kan ik eventjes met je praten Loren?” vraag ik Loren terwijl ik haar aankijk. Ze is stil. Ik kan zien dat ze twijfelt.

Voor ze iets kan zeggen, zegt Melissa iets. “Loren, we moeten echt gaan nu. Anders wordt ik vermoord door mijn moeder.” Ze pakt Loren’s arm. Ze wilt Loren beschermen tegen mij. Loren kijkt van Melissa naar mij. Ze zucht en knikt naar Melissa.

“Je hebt gelijk Mel,” zegt ze terwijl ze naar Melissa kijkt. Dan draait ze zich om naar mij. “Eddie, ik zie je morgen.” Ze lacht lief. Ze is mooi, zelfs met deze neppe lach. “Doei, ik ben hier morgen om 11 uur.”

Melissa en Loren draaien zich om en lopen naar de deur. Voordat ze verdwijnt kijkt ze kort naar me. Dan loopt ze weg. Ik draai me om naar Jake en ik zie hem naar me kijken. Hij wacht tot ik uitleg wat er net gebeurde. “Jake… ik leg het morgen uit, oké? Ga jij nou maar naar huis naar je vrouw en ik zie je morgen. Ik ga nu even mijn vader zoeken en dan ga ik ook naar huis.” Jake en ik geven elkaar een mannelijke hand en ik ga naar boven naar mijn vaders appartement.

Ik klop op de deur en hij opent het. Hij laat me naar binnen en ik ga zitten op zijn leren bank. Mijn vader schenkt een drankje in voor hem en mij. Hij gaat zitten op de stoel en kijkt me aan. “Loren kan erg goed zingen. Ze heeft het zeker verdiend om te winnen. Heb je nog met haar kunnen praten?” vraagt hij me. Ik weet dat ze echt heel goed was. Ik kon het zelf niet eens geloven. Ik hoop dat we goed kunnen samenwerken. Ik denk wel dat we dat kunnen, maar eerst moet ik nog met haar praten.

“Nee, maar dat doe ik morgen. Ze is zeker een hele goede zangeres.” Ik kan nog steeds niet geloven dat ze zo goed is en ik vond haar lied echt heel mooi, ook al ging het over hoe ik haar heb gekwetst. Ze kan echt goed schrijven. Ze kan haar gevoelens heel goed uiten in woorden. Misschien kan ze mij helpen met het schrijven. Oké, ik moet niet te ver op de zaken vooruit lopen. Ze is ermee akkoord gegaan om door te gaan met wat ze heeft gewonnen, maar ik ben nog niet vergeven. Mijn vader en ik zitten daar in stilte, tot ik opsta om te vertrekken. “Het is tijd voor mij om naar huis te gaan. Morgen wordt een belangrijke dag. Ik zie je morgen pops,” zeg ik terwijl ik mijn vader een knuffel geef. “Ik hou van je.” Hij zegt ook tegen me dat hij van me houdt en zegt dat ik voorzichtig moet zijn. Ik ga de club uit, niemand is nog beneden, stap in mijn auto en ik rij naar huis om te dromen over Loren zoals elke avond sinds dat we elkaar hebben ontmoet.

<— Chapter 4

Chapter 6 —>