HAVE READ: Barista! Koffie Verkeerd

BaristaChellesBlog-1

Ik zag op Chicklit.nl dat ze met de boekclub dit boek gingen lezen. Volgens mij heb ik het boek weleens in de winkel zien liggen, de cover sprak me wel aan, maar heb er toen verder niet echt naar gekeken. Toen ik las waar het boek over ging, wilde ik eigenlijk naar de eerste de beste winkel om het boek te gaan kopen. Toen ik het boek bij Bol.com opzocht, zag ik dat hij ook als E-book verkrijgbaar was en nog super goedkoop ook. Needless to say: ik kocht hem.

Waar gaat het boek over?
“Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat bespreekt ze zo vaak mogelijk met haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die bij Barista! koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen? En is deze mysterieuze man misschien echt de ware?”

BaristaChellesBlog-2

Wat vind ik van het boek?
Volgens mij is het boek niet heel erg dik. Ik heb het nooit daadwerkelijk in mijn handen gehad natuurlijk, maar de E-bookversie had nog niet eens 200 bladzijdes en dat is redelijk weinig voor een boek. Ik had het boek dan ook zo uit. Eigenlijk vind ik het af en toe wel lekker om een dun boekje te lezen, zeker om dat af te wisselen met een dik boek.

Ik zat al snel goed in het verhaal. Ik vond het prettig dat het verhaal alleen vanuit Laura werd verteld en niet vanuit andere personen, want dan raak ik meestal in de war. Ik kon me goed inleven in Laura en had het gevoel dat ik het verhaal zelf meemaakte en dat vind ik altijd het leukst. Zo kan ik mezelf helemaal verliezen in het verhaal en lijkt het tijdens het lezen alsof ik het allemaal zelf meemaak en alsof ik me even in een andere wereld bevind.

Ik vond het verhaal af en toe een beetje voorspelbaar, maar dat vond ik op zich niet heel irritant. Op andere momenten vond ik het verhaal juist weer verrassend, zoals het einde (waar ik niks over ga verklappen), maar ook bepaalde wendingen in het verhaal. Door het einde wil je wel heel graag doorlezen. Ik was dan ook heel blij toen ik las dat er nog twee delen uitkomen, waarvan eentje al in januari. Die ga ik zeker aanschaffen, want ik ben erg benieuwd naar het vervolg.

Ik vond het dus een super leuk boek. Het leest lekker snel weg, je kan je goed inleven in de hoofdpersoon en het verhaal is af en toe best verrassend. Romantiek wordt afgewisseld met humor en dit is erg prettig.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Of misschien ergens zien liggen?

LOVE ♥

Comments

  1. dat klinkt erg leuk, zal er zeker eens naar kijken als ik in de boekwinkel ofzo ben
    xx_Patries_xx onlangs geplaatst..Onze kerstkaarten voor 2013My Profile

  2. Maaike says:

    Had nog niks over dit boek gezien of gehoord, maar lijkt me echt heel erg grappig! Ook wel fijn dat het niet zo’n dik boekje is :D
    Maaike onlangs geplaatst..#DPC – 2e weekMy Profile

join the conversation

*

CommentLuv badge