NEW LOVE: Close-Up Filter

IMG_7310

Een aantal weken geleden bestelde ik een close-up filter voor mijn 50 mm lens via eBay. Ik kreeg mijn 50 mm lens voor mijn verjaardag in januari en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Het enige wat me nogal irriteerde, was het feit dat ik een bepaalde afstand van het object vandaan moest blijven om een foto te maken. Met de close-up filter kan je met de 50 mm lens van dichtbij foto’s maken. Ik koos voor de +4 filter en twee weken geleden kreeg ik hem binnen.

Het is een dun ringetje die je op je lens schroeft. Ik kan er alleen foto’s mee maken als ik het fototoestel op macro-stand zet. Dat is natuurlijk logisch, aangezien de filter gemaakt is voor het maken van macro foto’s. Toch vind ik het een beetje onhandig, want de belichting moet perfect zijn. Anders klapt de flitser open en ik haat foto’s maken met flits.

IMG_7311

Onderstaande foto’s laten het effect van de filter zien. De bovenste foto is gemaakt zonder de filter. Dichterbij kan ik de foto niet maken. De onderste foto is gemaakt met de +4 filter, waardoor ik de details van de producten beter kan laten zien.

IMG_7315

IMG_7320

Ik ben erg blij met de filter en ik maak er dan ook veel gebruik van. Ik ben er over aan het nadenken om nog meer filters te bestellen, er zijn namelijk ook setjes. Ik heb de filter trouwens bij deze eBay-verkoper gekocht voor $3,85 inclusief verzenden, omgerekend is dat ongeveer €3,00.

Gebruiken jullie ook close-up filters bij het fotograferen?

LOVE ♥

Comments

 1. Ik gebruik ze ook! Heb een paar maanden geleden zo’n setje op Ebay gekocht.

 2. LNNK says:

  Leuke filter, jammer dat je maar op een stand foto’s kunt maken. Dat zou mij tegenhouden om hem te kopen. Ik heb overigens om die reden naast mijn 50 mm lens inmiddels ook een 35 mm lens. Kan ik in huis net wat makkelijker mee uit de weg.

 3. Ziet er goed uit.
  Liefs, xxx

 4. Eline says:

  dat ziet er goed uit!

 5. Mayara says:

  Ik wil nog graag de 50 mm lens en als ik hem heb ga ik deze filter ook kopen, ik vind het effect erg mooi.

join the conversation

*

CommentLuv badge