RECENSIE: So Much More van R.C. Martin

Uitgelicht So Much More

Soms lees je een achterflaptekst en weet je meteen dat je het boek wilt lezen. Dat had ik met het boek So Much More van R.C. Martin. De samenvatting en de cover trokken me allebei erg aan. Zo werd aangegeven dat het boek over lekkere baksels ging en daar houd ik heel erg van. Ook de vorm van de synopsis is erg origineel. Die is namelijk weergegeven als een soort recept. Vandaag lees je wat ik van So Much More vond.


Underline

SAMENVATTING VAN GOODREADS

The Red Coat Incident
4 cups humiliation
2 cups rejection
1/2 cup heartache
3 tbs regret
1 tsp tears
A pinch of hope
Sarah’s life is a bit of a mess. After only a year of living her dream, teaching the third grade, one catastrophic mistake has her packing her bags and running away. Lost and broken, she clings to the small hope that her old stomping grounds will be the perfect place for her to start fresh. When she walks into Little Bird Cafe, looking for a job, she finds herself unprepared for the sweet deliciousness that is Brandon.
The Olivia Incident
5 cups loyalty
3 cups stupidity
1/4 cup resentment
2 tbs distrust
1 tsp weakness
A pinch of lust
Brandon’s dream is finally coming true. His days may be long and hard, but he refuses to complain. He starts every morning in his kitchen, baking his signature pastries. With the students pouring into the college town he calls home any day now, he knows he needs help around the shop. When Sarah, the blonde-haired, blue-eyed beauty, walks into Little Bird asking for a job, he can’t refuse her. As her new boss, he tries to convince himself that he can look, but he can’t touch.
When he lets her loose in his kitchen, her broken heart is mended, his battered heart is stolen, and they can’t deny that they both want more. So much more.

Underline

RECENSIE

I need more. More Sarah. So much more.

Ik zal niet te veel vertellen waar het boek over gaat, want ik wil geen spoilers benoemen. So Much More is het derde boek in de serie Made for Love, maar alle boeken in die serie zijn geschikt om los te lezen. Zo had ik de eerste twee boeken ook nog niet gelezen. Het gaat over het vinden van liefde en een beschrijving van het proces hoe die liefde wonden kan helen.

“I’m just a man–a man who’d do anything for you. And you didn’t do anything to deserve me,” he says, brushing a kiss across my cheek. “You were simply made for love. I just happen to be the lucky bastard who gets to love you.”

Sterke personages
Ik vond So Much More een erg goed boek. Het bevat twee hele sterke personages: Sarah en Brandon, die beiden iets ernstigs hebben meegemaakt. Iets wat hun heeft getekend en hun vertrouwen heeft beschadigd. De gevoelens die zij voor elkaar ontwikkelen, proberen ze beiden te ontkennen. Hier hebben zij allebei een andere reden voor. Dan komt er ook nog eens bij dat Brandon Sarah’s baas is. Dat is niet de beste uitgangspositie voor een relatie. De ontwikkeling die beide personages ondergaan in het verhaal is indrukwekkend te noemen. Aan het eind van het boek hebben ze elkaar sterker gemaakt. Of ze nu met elkaar eindigen of niet.

Afbeelding 2 So Much More

Cake. It’s our first date and he decided to bring me here so that he could feed me cake. I think I just might be the luckiest girl in the whole world!

Meeslepend
Nadat ik de proloog had gelezen, zat ik meteen goed in het verhaal. Dit kwam door de schrijfstijl van R.C. Martin. Die is gewoon erg meeslepend en trekt je meteen in het verhaal. Ik was erg nieuwsgierig naar wat er precies met Sarah was gebeurd. Ik wilde weten waarom ze zich zo slecht voelde en waar haar schaamte vandaan kwam. Je weet alleen dat er iets is gebeurd dat zij heeft bestempeld als het ‘Red Coat Incident’, maar wat dat incident precies inhoudt, dat weet je niet. Daar wordt in het boek steeds meer over verteld. Naarmate je verder in het verhaal komt, begin je het te snappen. Hetzelfde geldt voor Brandon’s ‘Olivia Incident’. Ik houd wel van een beetje mysterie.

As I gaze up into his rich hazel eyes, I know that I’m looking at the man that I will love forever.

Ik ben erg onder de indruk van So Much More. Het boek bevat sterke personages die allebei een grootse ontwikkeling ondergaan en het is geschreven met een pakkende schrijfstijl. Je vliegt als het ware door het boek heen. Dan komt er ook nog eens bij dat Brandon een man bun heeft en laat ik daar nou net een zwak voor hebben.

So Much More is een aandoenlijk en pakkend boek dat je niet zomaar naast je neer kunt leggen. Zeker een aanrader als je van romantische new adults houdt. Waarschuwing: pas op dat je niet verliefd wordt op het prachtige boek koppel dat ‘Sarah & Brandon’ heet!


So Much More van R.C. Martin
Serie: Made for Love, #3
Gepubliceerd op 4 december 2015
Genres: New adult / Contemporary romance
Toevoegen op Goodreads
Hartjes: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥ (9/10)
Underline

Lots of love,
Michelle

*** Disclaimer: Ik heb het boek ontvangen van de schrijver in de ruil voor een eerlijke recensie. Echter, dit heeft geen enkele invloed op mijn mening over dit boek en de woorden in deze recensie. ***

Dit artikel is eerder online verschenen als gastrecensie op Oh My Book.

Comments

  1. Story addict says:

    Ohh, inderdaad erg leuk, dat stuk tekst in de vorm van een recept. Mooi dat de rest van het boek ook zo goed bevallen is ;) Vind het overigens wel grappig dat de mannelijke personage op de cover van het boek geen man bun heeft. Zou dat een bewuste keuze zijn geweest, om dat deel buiten beeld te laten? :)
    Story addict onlangs geplaatst..[recensie] Neem een geit (Leven voor gevorderden) – Claudia de BreijMy Profile

    • Michelle says:

      Hey, dat was me nog niet eens opgevallen! Maar nu je het zo zegt. Wel jammer eigenlijk dat het mannelijke cover model geen man bun heeft :(

join the conversation

*

CommentLuv badge