THINK: Wat heb ik geleerd van 2013?

IMG_1016

Oké, busted, ik ben verslaafd. Waaraan? The Self Help Hipster. Momenteel vooral aan haar 50 days until 2014 challenge. Ik loop wel wat achter, maar het zijn echt nuttige opdrachten. Geen idee wat die challenge inhoudt? Geen probleem, ik heb het in dit artikel uitgelegd. De tweede opdracht was: ‘Write down what you learnt from the Shit and Stupidity of 2013′. Ik heb dit voor mezelf opgeschreven en bedacht me toen dat het misschien wel leuk was om met jullie te delen. Ik ben natuurlijk ook heel erg benieuwd naar de dingen die jullie hebben geleerd van dit jaar!

In bed liggen helpt niet tegen het ‘down’ gevoel
Vooral de laatste paar maanden voel ik me echt down. De oplossing, tenminste dat dacht ik altijd, is gewoon lekker in bed blijven liggen. Turns out: dat helpt voor geen ene meter. Word je alleen maar chagrijniger en downer van. Wat je eigenlijk moet doen, zijn dingen die je leuk vindt. Vind je het leuk om muziek te luisteren? Turn up the volume! Vind je het leuk om een boek te lezen? Grab that book! Word je altijd blij van een vriendin? Call her! Wat mij blij maakt? Schrijven, iets voor mezelf beginnen, lezen, muziek luisteren, heerlijke series kijken. En dit moet ook gewoon doen, niet alleen op het moment dat ik me down voel, maar gewoon zoveel mogelijk.

IMG_0996

Wees sterk en stop met het verzinnen van smoesjes!
Dit is vooral van toepassing bij mij op het afvallen. Als er bijvoorbeeld een lekker koekje op tafel ligt, dan denk ik: ‘ah één koekje, daar kom ik echt niet van aan’. Maar het gaat ook eigenlijk helemaal niet over dat ene koekje. Als je jezelf telkens maar kleine dingetjes toe zegt, dan ben je niet streng genoeg voor jezelf. Al die kleine dingetjes bij elkaar, die zorgen ervoor dat je niet afvalt. Het is natuurlijk heus niet zo, dat je helemaal niks lekkers mag, dat geloof ik gewoon niet. Maar zeg niet te vaak ja, maar zeg wat vaker nee tegen jezelf. Ik ben 2 weken geleden begonnen met ‘nee zeggen’. Ik wilde eerst 10 dagen mezelf alles ontzeggen, to get it out of my system. En na die 10 dagen mocht ik van mezelf weer 2x in de week iets lekkers (volgens de BodieBoost-methode). Dat over die 10 dagen, las ik trouwens bij Annemerel en ik vond het een super goed idee!

IMG_1015

Waar ik heel goed in ben, is het verzinnen van smoesjes. Ik mag dat stukje taart, want ik heb net super goed nieuws gehad. Of, dat ene bakje chips kan er nog wel bij, want ik heb mijn dag al verpest door slecht te eten. Echt van die domme excuses. Oké, ik heb goed nieuws gehad en wat dan? Waarom zou ik het vieren met eten? Waarom niet met een lekker boek of gezellig met het gezin op de bank? Van dat soort dingen word je toch veel gelukkiger? Ook hiermee ben ik gestopt 2 weken geleden. Die vrijdag had mijn vader tompouces meegenomen, om dus wat goed nieuws te vieren. Weet je wat ik heb gedaan? Ik heb nee gezegd en toen het hele gezin aan de roze, om je vingers bij af te likken, gebak zat, zat ik aan een bakje mango. Net zo lekker, maar veel beter voor mij.

IMG_1016

Er gebeurt niks, als je het zelf niet doet
Wil jij iets heel graag? Bijvoorbeeld, je eigen blog starten, je eigen bedrijf beginnen, maar zelfs iets kleins zoals je kamer opruimen, gezonder eten gaan eten, meer bewegen. De enige die dit voor elkaar kan krijgen, dat ben jij! Er is niemand anders die dit voor jou kan doen. Wil je je eigen blog? Stop dan met dromen en begin je eigen plekje op het web. Vind je je een kamer een troep? Ruim het dan op, er is niemand anders die dat voor jou gaat doen. Wil je je eigen bedrijf? Doe dan alles wat er voor nodig is om dat te beginnen. Start er vandaag mee en niet morgen of volgende week. Jij bent de enige die je dromen waar kan maken. Zo cliché, ik weet het, maar veel mensen doen dit niet en ik ben daar eentje van. Maar dit heb ik wel echt geleerd van het afgelopen jaar.

IMG_1007 IMG_1002 IMG_1006

Heb ik maar drie dingen geleerd van 2013? Vast niet, ik zal vast nog wel andere dingen hebben geleerd, kleine dingen, die ik nu niet meer weet, maar waar ik waarschijnlijk iets mee heb gedaan. Want ik ben er van overtuigd dat alles gebeurt met een reden.

Wat hebben jullie geleerd van dit jaar?

LOVE ♥

Comments

 1. wat een mooie blogpost! en hele herkenbare dingen hoor! zet hem op je kan het….
  xx_Patries_xx onlangs geplaatst..Interesses/hobby`s die veranderen?My Profile

 2. Cindy says:

  Leuk artikel! Ik heb in 2013 geleerd om voor mezelf op te komen, mijn eigen weg te kiezen qua gezondheid, dankzij de BBYCD in april dit jaar. Ik heb geleerd om minder naar anderen te kijken, al blijft dat nog wel een lastige.

 3. Manon says:

  Leuk artikel. Ik heb vooral geleerd om dingen te doen die mij gelukkig maken heb niet veel op mensen kunnen rekenen en heb wel veel voor die mensen gedaan dus dat doe ik dus ook niet meer
  Manon onlangs geplaatst..VIP BOX | December 2013My Profile

 4. Tgoh, in bed liggen helpt bij mij wel een beetje. Vooral als er iemand naast mij ligt om de nodige knuffels te garanderen. Alleen is het maar suf…
  dresses and daisies onlangs geplaatst..Win: Limited edition pakketMy Profile

join the conversation

*

CommentLuv badge