10x BONUS inspiratie voor een landelijke inrichting

Landelijk interieur inspiratie - Kaarsen

Als je van een huis met een landelijke inrichting houdt, maar je nog niets zo goed weet waar je moet beginnen, dan helpen we je in dit artikel graag op weg. In dit artikel geven we je namelijk 10 inspiratietips om je huis een landelijke inrichting te geven.

Tip 1: Kies voor landelijke kleuren

Als je je huis een landelijke inrichting wilt geven, dan moet je beginnen met je huis landelijke kleuren te geven. Landelijke kleuren zijn over het algemeen lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan pastel, variaties van wit en aardkleuren. Door deze kleuren in je woning terug te laten komen creëer je direct een open, landelijke omgeving.

Tip 2: zorg voor voldoende bloemen en planten

Als je een warme, landelijke inrichting in je huis hebt dan doe je er goed aan om ook met enige regelmaat langs de bloemist te fietsen. Door voldoende bloemen en planten in je huis te hebben creëer je de sfeer van het goede landleven, maar maak je je huis tegelijkertijd ook warmer en aantrekkelijker.

Tip 3: Zorg voor veel tegels in je huis

Als je een huis met een landelijke inrichting nastreeft, dan doe je er goed aan om veel tegels in je huis aan te brengen. Een landelijke inrichting is vrijwel altijd geënt op grote boerderijen. Op boerderijen tref je vrijwel nooit behang of vloerkleden aan, maar wel veel vaker grote tegels op de vloer en aan de wand!

Tip 4: probeer zoveel mogelijk natuurlijke materialen in je inrichting terug te laten komen

De landelijke inrichting gaat niet zo goed samen met kunststof. Probeer daarom zoveel mogelijk pure materialen in je huis terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan hout, steen en staal. Deze zware en degelijke materialen versterken het landelijke gevoel.

Tip 5: Zorg voor voldoende persoonlijke details

Een landelijke inrichting is natuurlijk mooi, maar het moet wel jouw inrichting worden. Zorg daarom voor een inrichting met voldoende details. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke foto’s en mooie accessoires.

Tip 6: zorg voor warme materialen

In een landelijke inrichting komen veel natuurlijke materialen voor. Zo kom je in een landelijke inrichting veel hout, staal en steen tegen. Dat is natuurlijk mooi, maar het zorgt ook voor een wat kille uitstraling. Dit kan je verzachten door te zorgen voor veel stof in je huis. Denk bijvoorbeeld aan fluwelen eetstoelen, lange gordijnen en een mooi groot kleed op de vloer.

Tip 7: zorg voor voldoende licht

Het is belangrijk om een landelijke inrichting te combineren met voldoende licht. De meest mooie manier om dit te doen is door voor voldoende ramen te zorgen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Als je woning van zichzelf niet voldoende natuurlijk licht krijgt, zorg dan voor voldoende en hoogwaardig kunstlicht!

Tip 8: Zorg voor voldoende ruimte

Bij een landelijke inrichting is het belangrijk dat je voor voldoende ruimte zorgt. Als je een landelijke inrichting wilt creëren, dan moet je zorgen voor een gevoel van openheid. Anders wordt het al snel te massief. Heb je niet zo’n groot woonoppervlak? Dat hoeft geen probleem te zijn. Zorg er dan wel voor dat je niet teveel meubels in je woning plaatst.

Tip 9: zorg voor een echt authentieke sfeer

Een landelijke inrichting appelleert aan het gevoel van vroeger, aan het goede boerenlandleven. Om dat gevoel helemaal op te roepen doe je er goed aan om een aantal echt authentieke accessoires in je huis te plaatsen. Ga daarom eens de boer op en scoor bijvoorbeeld een paar authentieke melkbussen!

Tip 10: plaats veel kaarsen in je huis

Door kaarsen en olielampen in je huis te plaatsen krijg je een bijzonder knus gevoel. Combineer dit met landelijke meubelen en je hebt een prettige, warme landelijke inrichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *