Chelle keurt: De Brandweerkantine in Maastricht

De Brandweerkantine Maastricht

Heel wat panden die in het verleden een andere functie hebben bekleed zijn door de jaren heen omgetoverd tot uitnodigende horecazaak. Dat geldt ook voor de voormalige brandweerkantine welke is gelegen aan de Capucijnenstraat. Aan de uitstraling van het pand werd niet geraakt. Dit betekent dat je van buitenaf nog steeds gewoon de indruk van een brandweerkantine kan aanschouwen. Binnenin de zaak is er echter wel heel wat veranderd…, maar dan wel met respect voor de oorspronkelijke inrichting! De grote deuren zorgen er nog steeds voor dat er een aanzienlijke lichtinval wordt gecreëerd. Op deze manier wordt de ruimtelijke indruk die dit pand toch wel weet te realiseren nog eens extra kracht bijgezet.

Retro meubelstukken

De ruimtelijke inrichting zorgt er voor dat je in De Brandweerkantine Maastricht niet al te dicht op elkaar zit. In menig aantal Maastrichtse horecazaken is dat toch wel een beetje het geval. Ondanks het feit dat dit in eerste instantie misschien lekker knus kan lijken spreekt het voor zich dat niet iedereen hierop zit te wachten. Vindt jij het ook fijner wanneer je bijvoorbeeld tijdens het lunchen net wat meer ruimte ter beschikking hebt? Ook in dat geval zal De Brandweerkantine Maastricht je weten te overtuigen. De retro meubelstukken die zo weggeplukt lijken uit de jaren 50 en 60 zorgen om hun beurt toch nog voor wat extra sfeer.

Een iets anders dan de traditionele Maastrichtse horeca

Natuurlijk zijn er in Maastricht heel veel prachtige horecazaken te ontdekken. Veel van deze zaken lijken echter in de basis een beetje op elkaar. Het gevolg hiervan is dat ze maar weinig aan de verbeelding overlaten. Dit geldt wel degelijk voor De Brandweerkantine Maastricht. Het open karakter van de ruimte waarin je gaat vertoeven is dan misschien niet voor iedereen weggelegd, voor veel mensen kan een kinderdroom hier toch een beetje tot leven komen. Over kinderen gesproken, ook zij zijn meer dan welkom in deze uitnodigende horecazaak!
ALLE FOOD BLOGS ALLE HOTSPOTS IN MAASTRICHT
Dit bericht is gepost in Food. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *