Een interieurarchitect inschakelen? Ja of nee? + EXTRA TIPS

Interieurarchitect / Stylist inschakelen: voordelen en nadelen

Als je een nieuw huis hebt gekocht, of als je op zoek bent naar een nieuwe inrichting, dan kan het goed zijn om een interieuradviseur in te schakelen. Er zijn voordelen verbonden aan het inschakelen van een interieurarchitect. Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het inschakelen van een interieur adviseur. Een van de meest voor de hand liggende nadelen is natuurlijk het feit dat het inschakelen van een interieuradviseur (behoorlijk wat) geld kan kosten. In dit artikel zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van een interieuradviseur voor je op een rij en geven we je extra tips.

Voordeel 1 van het inschakelen van een interieur adviseur

Het eerste voordeel van het inschakelen van een interieur adviseur is dat een interieurarchitect je uit je comfort zone kan trekken. Als je zelf je huis in gaat richten dan zal je waarschijnlijk voortborduren op wat je mooi vindt. Het gevaar daarvan is dat je in de loop der jaren waarschijnlijk een beetje een tunnelvisie hebt opgebouwd. Je staat dan minder open voor andere visies en stijlen. Een binnenhuisarchitect kan je helpen om je te wijzen op andere visies en stijlen. Uiteindelijk kan je op die manier toch (elementen van) andere stijlen in je interieur opnemen.

Een tweede voordeel van het inschakelen van een interieurarchitect

Een interieuradviseur kan je ook helpen om je huis één geheel te laten worden. Het kan voorkomen dat mensen een prima smaak hebben en dat ze ook zeker weten wat ze willen. Op zichzelf zijn de meubels die ze kopen ook wel fraai, maar dan kan het nog steeds voorkomen dat hun huis niet echt een geheel wordt. Dat is natuurlijk zonde. Een interieurarchitect kan je helpen om je huis één stijl te geven en zo één geheel te laten worden.

Nadelen van een interieur adviseur inschakelen

Aan het inschakelen van een interieuradviseur zijn natuurlijk ook nadelen verbonden. In de eerste plaats is het inschakelen van een interieuradviseur natuurlijk niet gratis. In de meeste gevallen zal een interieurarchitect een (forse) rekening sturen.
Los van de prijs van een interieuradviseur is er nog een nadeel verbonden aan het inschakelen van een interieurarchitect. Het gevaar kan zijn dat je je teveel mee laat slepen in de wereld van de interieurarchitect. Als je niet goed oplet dan krijg je een huis die vooral naar de smaak van je binnenhuisarchitect is ingericht. Dat moet je natuurlijk proberen te voorkomen. Een goede interieuradviseur zal zich van dit risico bewust zijn, maar het komt voor dat de professional te snel zijn mening doorduwt. Met andere woorden: als je een interieuradviseur inhuurt moet je wel sterk in je schoenen staan. Je kan niet zomaar alles aan de interieurarchitect overlaten.

Extra tips bij het inschakelen van een interieurarchitect

Als je een interieuradviseur in wilt schakelen dan hebben we hier nog een aantal extra tips voor je.
• Zoek een interieuradviseur met een portfolio dat aansluit bij jouw smaak
• Vraag meerdere offertes op
• Zorg dat je van tevoren al een idee hebt van wat je wilt
• Ga niet alleen af op de visie van de binnenhuisarchitect, maar vraag ook advies aan bijvoorbeeld vrienden of familie.

Door deze tips te gebruiken voorkom je tunnelvisie en betaal je niet teveel voor het advies met betrekking tot het inrichten van je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *