Gang inspiratie: dit zijn de must-haves voor jouw hal

Gang inspiratie: dit zijn de must-haves voor jouw hal

De eerste indruk is de belangrijkste indruk. Waarschijnlijk pas je dit in het dagelijks leven al toe. Je kan immers maar een keer een eerste indruk maken, dus je wilt graag dat de eerste indruk die mensen van jou hebben een goede indruk is. Maar geldt dat ook voor je huis? Over het algemeen is het eerste wat andere mensen van je huis zien de hal. Toch wordt er over het algemeen maar weinig aandacht aan de gang geven. Daarom geven we je in dit artikel zogenaamde “gang inspiratie”. We geven je ideeën om de gang op te knappen en er zo een aansprekende, gezellige hal van te maken. Zo krijg je zelf een gang waar je vrolijk van wordt, maar krijgen bezoekers van je huis ook een goede eerste indruk!

Gang inspiratie: maak je hal persoonlijk

Als je je hal gezelliger wilt maken dan doe je er goed aan om je hal persoonlijk te maken. Vaak zie je dat mensen hun woonkamer erg persoonlijk hebben gemaakt door bijvoorbeeld souvenirs of foto’s aan de muur te hangen. In de hal doen ze dat vaak veel minder. Dat is natuurlijk zonde. Daarom geven wij je de tip: maak je hal persoonlijk. Hang er bijvoorbeeld een mooie foto van je kind(eren) op, of een andere foto die belangrijk voor je is. Natuurlijk hoeft het niet per sé een foto te zijn, je kan ook een andere accessoire ophangen die belangrijk voor je is. Bijvoorbeeld een souvenir die je hebt gekocht tijdens een mooie reis. Door je gang persoonlijk te maken heb je niet alleen een mooie gedachte als je je huis binnenkomt of uitgaat, maar geef je bezoekers van je huis ook gelijk een indruk van wie je bent.

Inspiratie om je hal te verven

Om je meer inspiratie te geven om je hal eens goed op te knappen willen we je de tip geven om je hal te verven. Je hal verven kan een goede manier zijn om je huis een stuk gezelliger te maken. Door je hal te verven kan je je hal gezelliger en aantrekkelijker maken. We zouden er onderzoek naar moeten doen om het helemaal zeker te weten, maar onze inschatting is dat de meeste hallen in Nederland wit zijn. Wit is een neutrale kleur, dus dat kan vaak goed. Toch is een witte hal niet echt onderscheidend. Als je je hal een opknapbeurt wilt geven zou je eens kunnen overwegen om je hal een leuke, vrolijke kleur te geven.
Door je hal een unieke kleur te geven, bijvoorbeeld blauw of geel, wordt je hal een stuk aansprekender. Wel is het van belang dat je hal aan blijft sluiten bij de rest van het huis. Als je hele huis strak en modern is ingericht, is een hal die een felle kleur heeft vaak een minder goed idee.

Hoe vol staat je gang?

Daarnaast is het goed om te kijken naar hoe vol je gang staat. Als je je gang aantrekkelijker wilt maken, dan kan je ook kijken naar de rommel die er in de gang staat. Als een gang te vol staat wordt het al snel ongezellig. Door bijvoorbeeld een paar kastjes, zoals een sidetable of opbergkast te kopen om de schoenen in op te bergen kan je hal al een stuk gezelliger worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *