Landelijk wonen in een kleine ruimte: 5 TIPS

Landelijk wonen in een kleine ruimte: 5 TIPS

Landelijk wonen: veel mensen willen het, maar weinig mensen doen het. Veel mensen kiezen niet voor een landelijke inrichting omdat ze denken dat ze er te weinig ruimte voor hebben. Wij denken dat dit onterecht is. In dit artikel geven we je vijf tips hoe je landelijk kunt wonen als je weinig ruimte hebt.

Tip 1 voor landelijk woning met een beperkt leefoppervlak

Als je landelijk wilt wonen terwijl je maar weinig ruimte hebt, dan moet je keuzes maken. Een landelijke inrichting kenmerkt zich immers door grote, stevige meubels. Dat gaat in eerste instantie niet samen met een kleine woonruimte. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is. Het betekent wel dat je keuzes moet maken. Probeer je woning bijvoorbeeld niet te vol te zetten met te grote meubels. Kies bijvoorbeeld voor een stoel minder, koop een kleinere tafel, en kies voor een minder grote kast. Als je weinig woonruimte hebt en je wilt een landelijke inrichting, dan is minder meer!

Een klein woonoppervlak en landelijk wonen? Opruimen!

Als je landelijk wilt wonen op een kleine ruimte dan moet je zorgen dat het overzichtelijk blijft. Dat kan je alleen maar doen als je voldoende mogelijkheden hebt om op te ruimen. Zorg er daarom voor dat je voldoende plaatsen hebt waar je je spullen kwijt kan. Als je je spullen niet goed op kunt ruimen, dan wordt het snel een bende. Je huis komt dan snel te vol over en dat wordt door maar weinig mensen als prettig ervaren.

Kies voor accessoires, maar houd het bescheiden

Landelijk wonen kan ook op een klein leefoppervlak. Als je landelijk wilt wonen op weinig ruimte dan moet je echter wel keuzes maken. Het is daarom aan te raden om niet teveel accessoires in je huis te plaatsen. Plaats je teveel accessoires in je huis, dan wordt wordt het al snel te druk. Maak daarom keuzes. Welke accessoires vind je echt belangrijk en welke niet? Ook hier geldt: less is more!

Kies voor voldoende licht

Landelijk wonen is licht wonen. Als je naar veel landelijke huizen kijkt, dan valt je op dat deze woningen allemaal grote ramen hebben waar veel licht door naar binnen komt. Nu is dat in woningen met een klein woonoppervlak vaak veel minder het geval. Daarom moet je vaak investeren in kunstlicht. Door je woning te voorzien van voldoende kunstlicht creëer je een gevoel waardoor het lijkt alsof de woning veel ruimer is. Dat zijn bij wijze van spreke gratis vierkante meters!

Zorg voor natuurlijke materialen

Landelijk wonen en natuurlijke materialen gaan hand in hand. Als je een klein woonoppervlak hebt is het wellicht lastiger om te kiezen voor plavuizen, omdat die al snel als massief overkomen. Als je toch landelijk wilt wonen op een kleine ruimte, dan zou je er voor kiezen om een lichte, houten vloer in je woning te plaatsen. Op die manier lijkt je woning veel groter en creëer je een enorme warme uitstraling. Als je je muren ook nog eens voorziet van lichte kleuren, dan lijkt je woning helemaal veel groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *