Serre inspiratie: zo kun jij jouw serre inrichten én extra sfeer geven

Serre inspiratie: zo kun jij jouw serre inrichten én extra sfeer geven

Als je een serre hebt, dan is dat natuurlijk genieten geblazen. In een serre ervaar je eigenlijk al wat het is om buiten te zitten, terwijl het eigenlijk nog te koud is om buiten te zitten. Kortom: een serre is genieten. Om optimaal te kunnen genieten wil je natuurlijk dat je serre stijlvol is ingericht. Daarom geven we je in dit artikel tips en voorbeelden om je serre mooi en verzorgd in te richten.

Serre inrichten tips

Om algemene voorbeelden van het inrichten van een serre te geven is nog niet zo gemakkelijk. Om je toch wat serre inspiratie te geven willen we je een aantal algemene uitgangspunten meegeven die je kunt gebruiken om je serre inrichting te verbeteren.

Serre inrichten: less is more

Een serre inrichten is niet zo moeilijk, maar voor je het weet staat je serre helemaal vol. Dat wil je natuurlijk voorkomen, omdat het zonlicht dan niet meer naar binnen kan vallen. Daarnaast zorgt het volzetten van je serre ervoor dat je serre een stuk kleiner lijkt. Daarom zouden we je de volgende serre inspiratie-tip willen geven: probeer alleen wat je nodig hebt in je serre te zetten.

Voorbeelden inrichten serre

Als je een mooie serre wilt hebben, dan doe je er goed aan om je serre een met het huis te laten worden. Je serre kan je zien als een verbindingsstuk tussen binnen en buiten. Door het huis een te laten worden met de serre ontstaat er een natuurlijk, prettig gevoel. Je kan het huis een eenheid laten vormen met de serre door bijvoorbeeld de vloer door te laten lopen. Zo merk je het verschil tussen de woning en de serre veel minder.

Serre inspiratie: maak van je serre echt jouw plek

Een serre is voor veel mensen een speciale plek. Zorg er dan ook voor dat het echt jouw plek wordt. Kies bijvoorbeeld voor een bank die je niet alleen mooi vindt, maar die ook prettig zit of ligt. Op die manier kan je je echt ontspannen in je serre.

Serre inrichten: waar ga je je serre voor gebruiken

Het is ook goed om te kijken naar de bestemming van je serre als je je serre in gaat richten. Sommige mensen gebruiken de serre als een plek om de krant te leven, of om een kop koffie te drinken. Anderen zien een serre meer als een gemeenschappelijke ruimte en weer anderen zien de serre als een studieruimte. Kortom: de doelen van een serre zijn voor iedereen verschillend. Houd daar bij het inrichten van je serre rekening mee.

Laat je serre tot leven komen

Een serre inrichten doe je niet alleen met meubels. Een serre inrichten doe je ook met planten en dieren. Door ook dieren en planten een plaats in je serre te geven versterk je het gevoel van buiten zijn. Je serre wordt dan nog meer een verbindingsstuk tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Let er uiteraard wel op dat de dieren en planten die je in je serre plaats tegen hogere temperaturen en fel zonlicht kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *