Vakantie 2020: Strandhuisje aan de Nederlandse kust

Vakantie 2020: Strandhuisje aan de Nederlandse kust

De zomervakantie van 2020 ziet er wellicht iets anders uit dan normaal. Echter, maak van 2020 het jaar om Nederland echt goed te leren kennen. Minder toeristen, en daardoor rust om de mooiste plekken van Nederland te ontdekken. Nederland heeft veel mooie stranden, badplaatsen en boulevards aan het strand. Drukke badplaatsen, maar ook rustige plekken aan de kust. Een unieke, bijzondere manier om hier te overnachten is in een strandhuisje. Je overnacht dan in een strandhuisje: op het strand, direct aan zee. Elke kustprovincie in Nederland heeft zijn eigen badplaatsen en unieke stukjes strand waar de huisjes staan.

Strandhuisjes in Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland zijn de belangrijkste badplaatsen Bloemendaal en Zandvoort, maar er zijn ook verschillende rustigere kustplaatsen. Deze kustplaatsen, zoals Julianadorp, net onder Den Helder, hebben leuke strandhuisjes die direct aan het strand staan. Erg comfortabele huisjes. Bovendien is er in de omgeving veel te doen. Je rijdt namelijk zo naar een van de omliggende plaatsen als Alkmaar, Zaandam of Amsterdam. Ook Volendam ligt natuurlijk in de provincie, waardoor er hier echt genoeg te doen is voor een top vakantie.

Direct bekijken: alle strandhuisjes in Noord-Holland (via TopOvernachtingen.nl)

Strandhuisjes in Zuid-Holland

Nog meer dan de bovenliggende provincie, heeft Zuid-Holland natuurlijk tal van kustplaatsen. Het gebied rondom de hofstad, Den Haag, heeft veel verschillende badplaatsen. De bekendste met strandhuisjes zijn Scheveningen, Kijkduin en Hoek van Holland. Zoek een beschikbaar strandhuisje uit, in elk van deze plekken is genoeg te zien en te beleven voor een heerlijke vakantie.

Direct bekijken: alle strandhuisjes in Zuid-Holland (via TopOvernachtingen.nl)

Strandhuisjes in Zeeland

De provincie Zeeland is natuurlijk bij uitstek een plek voor een heerlijke vakantie. Niet gek dus ook dat veel van jullie hier jaarlijks weer naartoe trekken. Enorme stranden, de rust, en tegelijkertijd de Zeeuwse gezelligheid. In Zeeuws-Vlaanderen rijd je zo naar Belgie, waar steden van Brugge en kustplaatsen als Blankenberge en Knokke-Heist ineens binnen handbereik liggen. Dat maakt de provincie Zeeland zo ontzettend veelzijdig.

Direct bekijken: alle strandhuisjes in Zeeland (via TopOvernachtingen.nl)

Strandhuisje op de Waddeneilanden

In tegenstelling tot de andere kustplekken is overnachten in een strandhuisje op de Waddeneilanden net even anders. De huisjes staan hier in de duinen, waardoor ze ookwel duinhuisjes genoemd worden. Ze staan in de duinen, op een paar honderd meter lopen door de duinen. Dichtbij de zee, maar dan in een rustige duinomgeving. Elk eiland heeft zo zijn eigen charmes. Van het toeristische Texel en Terschelling, tot de rustigere eilanden Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog. Gemakkelijk te bereiken met de veerboot, waar het vakantiegevoel natuurlijk al meteen begint.

Direct bekijken: alle strandhuisjes op de Waddeneilanden (via TopOvernachtingen.nl)

Dit bericht is gepost in Reizen. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *