Woonkamer voorbeelden: 4x woonstijlen voor woonkamer inspiratie

Design woonkamer voorbeelden - Interieur

Soms heb je het gevoel dat je iets anders wilt, maar dat je nog niet helemaal weet wát precies. Dit gevoel herkennen wij maar al te goed. Daarom geven we je in dit artikel een aantal woonkamer voorbeelden. Door je te wijzen op deze voorbeelden kan je inspiratie opdoen en kan jij je woonkamer een frisse look gaan geven. In dit artikel geven we je woonkamer voorbeelden van verschillende soorten woonkamers.

De woonkamers die we bespreken zijn:
• design woonkamer
• industriële woonkamer
• landelijke woonkamer
• vintage woonkamer

Hopelijk heb jij aan het einde van dit artikel voldoende inspiratie opgedaan om je eigen woonkamer jouw persoonlijke stijl te geven.

Hoe ziet een design woonkamer er uit?

Een van de eerste woonkamer voorbeelden die we met je willen bespreken is de design woonkamer. De design woonkamer wordt ook wel een moderne woonkamer genoemd. Het eerste wat je opvalt als je een dergelijke woonkamer inloopt is dat de lijnen erg scherp getrokken zijn. Alles in een moderne woonkamer is hoekig. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan spierwitte muren. Het kan echter ook voorkomen dat in een design woonkamer heel erg de contrasten worden gezocht. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld een muur een hele donkere kleur geven, terwijl de andere muren wit zijn. Tot slot staan er in een design woonkamer over het algemeen maar weinig spullen. Liever betaalbaarder? Een moderne woonkamer biedt ook trendy, tijdloze items, maar dan betaalbaarder.

De industriële woonkamer

De industriële woonkamer grijpt terug op het industriële verleden van Nederland. De uitstraling van een industriële woonkamer is vaak erg stoer en robuust. In een industriële kom je vaak drie soorten materialen tegen. In de eerste plaats is dat hout, in de tweede plaats is dat staal en in de derde plaats is dat beton. Een industriële woonkamer heeft een stoer karakter. Het mag in een industriële wel wat drukker zijn. Niet alles hoeft zo precies.

Een landelijke woonkamer

Een van de laatste woonkamer voorbeelden die we je willen geven is de landelijke woonkamer. Een landelijke woonkamer appelleert aan het goede boerenleven. Het heeft een wat wijdse uitstraling. Ook in een landelijke woonkamer vind je vaak grote, stoere meubelen. Er wordt in een landelijke woonkamer wel veel meer gebruik gemaakt van hout en van tegels. Daarnaast is het belangrijk om in een landelijke woonkamer voldoende elementen van stof aan te brengen, anders kan het vreemd gaan klinken in je huis!

Een vintage woonkamer

Het laatste woonkamer voorbeeld dat we je willen geven is de vintage woonkamer. De vintage woonkamer appelleert aan het gevoel van de jaren ’50. In een vintage woonkamer vind je vooral veel meubelen die met stof bekleed zijn. Daarnaast is een vintage woonkamer erg kleurrijk. In een vintage woonkamer hoeft alles niet zo precies te zijn. Meubels mogen wat ouder lijken en de meubels hoeven ogenschijnlijk niet bij elkaar te passen. Dat wil zeggen: de meubelen hoeven niet exact van hetzelfde type te zijn. Een vintage woonkamer heeft een hele levendige uitstraling.

Woonkamer voorbeelden: tot slot

In dit artikel hebben we iets gezegd hoe verschillende woonkamers er uit kunnen zien. Natuurlijk hoef je dit niet op te vatten als een wet van meden en perzen. Vaak is de combinatie tussen verschillende stijlen in een inrichting juist heel aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *